Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tătaru: sor kerülhet bizonyos korlátozásokra a teraszok működését illetően

Tătaru: sor kerülhet bizonyos korlátozásokra a teraszok működését illetően Románia

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter beismerte, hogy a koronavírus-esetek száma alakulásának függvényében sor kerülhet bizonyos korlátozásokra a vendéglők, kávézok és bárok teraszainak működése területén.

Hirdetés
Hirdetés

A Iaşiban tartózkodó miniszter kifejtette, hogy a szükségállapotot követően meghozott lazító intézkedéseket a vendéglátóipari munkáltatói szövetségek is jóváhagyták, a teraszok tulajdonosainak pedig be kellene tartaniuk azokat.

Arra a kérdésre, hogy számításba veszi-e azon intézkedés elfogadását, amely előírja, hogy a teraszok este 10-kor be kell hogy zárjanak, a miniszter leszögezte, hogy a helyzet alakulásának függvényében lehetnek bizonyos korlátozások, bár a kormány nem szeretne korlátozó intézkedéseket bevezetni.

Rámutatott, hogy amikor a lazító intézkedéseket meghozták, kidolgozták a teraszok működésének feltételeit is, amelyeket az érintettek vállaltak, és kötelesek betartani. Amennyiben nem tartják be, még szigorúbb ellenőrzések következnek – szögezte le.

Javasolja, hogy a koronavírus-teszteket végző laboratóriumok három váltásban működjenek

A külföldi nyaralásra készülő, és emiatt koronavírus-tesztet igénylő személyek nagy száma miatt késik a teszteredmények feldolgozása és közlése – jelentette ki vasárnap Nelu Tătaru.

A miniszter rámutatott, hogy a 133, COVID-19-tesztet végző laboratórium túlterhelése miatt naponta 6000-7000 teszt feldolgozása csúszik.

Tătaru véleménye szerint erre az lenne az egyetlen megoldás, hogy az illető laboratóriumok három váltásban dolgozzanak. Jelenleg ezek két váltásban dolgoznak. A három váltás napi 27.000-28.000 teszt feldolgozását jelenthetné – szögezte le a miniszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások