Felhívás!

Tătaru: napi 50 ezerre nőtt a tesztelési kapacitás

Tătaru: napi 50 ezerre nőtt a tesztelési kapacitás Románia

Csütörtöktől kezdődően napi 50 ezer koronavírus-teszt feldolgozására lesz kapacitás Romániában, jelentette be a szerdai kormányülésen Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

“Eddig 141 mintavételi pont volt, ezekhez holnaptól (csütörtökről – szerk. megj.) hozzáadódik további 18, így napi 50 ezerre nő a kapacitás” – mondta a tárcavezető.

Ludovic Orban miniszterelnök elmondta, a mintákat egységesen kell leosztani a mintavételi pontok között, hogy az eredmények 24 órán belül megérkezzenek.

“Jelenleg nincs szükség országos szintű korlátozásokra”

A COVID-19 járvány terjedését megakadályozó intézkedéseket helyi szinten, a helyi állapotok alapján hozzák meg a hatóságok, nincs szükség országos szintű korlátozásokra – jelentette ki csütörtökön Nelu Tătaru.

A Konstancán látogatást tevő miniszter megerősítette: a megyei vészhelyzeti bizottságok döntik el, mikor indokolt bevezetni a megszorító intézkedéseket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 29., 15:05
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nehogy a fagyi visszanyaljon, lassan mindenki azt mondja, hogy nem nézi a hireket, be se kapcsolja a tv-ét mert demoralizáló a sok hir a járvánnyal kapcsolatban.

 • User
  Dátum: 2020. október 30., 9:03
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A tévében a nap szenzációja, a targu-jiubeli kórház három doktornője, s talán még egy orvos is, akik kórházi kezelési nyilvántartásban vannak. De nem ülnek ám a kórházban, hanem otthon növelik a leselkedő veszélyt – lihegik a bemondók. Rajtuk ütöttek, s büntetéskövető jegyzőkönyvet állítottak ki a hatóságok.
  Égbeli uraink! – kiknek a kezébe tetted sorsunk? Akik otthon kezelik magukat égen – földön nem jutnak alkalmas és hatékony gyógyszerhez. Akik a kórházban vannak azok szűkösen valami kezelőanyaghoz is juthatnak. Őszinte megdöbbenésemre, beismerem, ha tehetném, én is ezt az utat követném. Már egyszer szenvedtem, semmiféle orvosi figyelem és követés nélkül.