Felhívás!

Tătaru: jelenleg naponta 4500-4700 koronavírustesztet végzünk

Tătaru: jelenleg naponta 4500-4700 koronavírustesztet végzünk Románia

Romániában jelenleg 4500-4700 koronavírustesztet végeznek naponta, az összkapacitás pedig napi 6000 teszt, összesen 57 központban, jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés elején.

Ludovic Orban kormányfő azon kérdésére, hogy valamennyi ilyen központ működik-e már, Tătaru azt válaszolta, hogy vannak, amelyek működnek, és vannak, amelyeknek a működésbe helyezésük folyamatban van.

“Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a tesztelések száma nem csupán a gépek kapacitásától függ, hanem az azokon dolgozó személyzettől is, attól, hogy milyen hosszú ideje dolgoznak ezekkel a felszerelésekkel” – tette hozzá Nelu Tătaru.

A kormányfő azt kérte a tárcavezetőtől, hogy valamennyi központot lássanak el megfelelő számú teszttel, és úgy szervezzék meg a munkát, hogy 24 óra alatt legyenek meg az eredmények.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 16., 10:28
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Pofátlanul kevés ! Ezek normálisak kérem? Még a tízszerese is kevés lenne ! De van rakétaelhárító rendszerünk ,4-6 millárd dollárt költöttek rá….ott kellene kezelni az egész kormányt,orosz rulettel !