Felhívás!

Tătaru: az iskolák szeptember 10-éig közzéteszik az iskolakezdés forgatókönyvét

Tătaru: az iskolák szeptember 10-éig közzéteszik az iskolakezdés forgatókönyvét Románia

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter keddi bejelentése értelmében a gyermeküket iskolába küldő szülőktől nem kérnek saját felelősségre írt nyilatkozatot.

A miniszter azt is közölte, az iskolák vezetőtestületei szeptember 10-éig közzéteszik az iskolakezdés forgatókönyvét.

Ezt megelőzően, szeptember 7-én az Országos Közegészségügyi Intézet tájékoztatja az állam intézményeit a települések járványtani felmérésének eredményéről. Összesen 3181 település járványtani helyzetéről kell jelentést készíteni, és minden iskola ezen felmérés alapján választja ki a megfelelő iskolakezdési forgatókönyvet.

A kiválasztott forgatókönyvet szeptember 10-én az iskolák igazgatótanácsai ismertetik a vészhelyzeti bizottsággal, a megyei közegészségügyi igazgatósággal és a tanfelügyelőséggel – tette hozzá a miniszter.

Az online oktatásba kapcsolódhat be az a gyerek, aki krónikus beteg, vagy idős személyekkel lakik együtt

Az online oktatásba kapcsolódhat be az a gyerek, aki krónikus beteg, vagy idős személyekkel lakik együtt – közölte Nelu Tătaru.

A tárcavezető kifejtette: nem a tanár feladata, hogy megállapítsa, hogy egy gyerek fertőzött-e, vagy sem. Ha a tanár szemrevételes vizsgálattal úgy ítéli meg, hogy fennáll a fertőzés gyanúja, akkor a gyereket az elkülönítőbe kíséri, és telefonál a szüleinek, a 112-es egységes segélyhívószámot kizárólag sürgősségi esetben használja – tette hozzá.

A további, esetleges epidemiológiai vizsgálatról az egészségügyi igazgatóságnak kell gondoskodnia – magyarázta Tătaru.

Kedden jelenik meg a Hivatalos Közlönyben az iskolák, színházak, mozik, vendéglők megnyitására vonatkozó rendelet

Nelu Tătaru közölte: kedden jelennek meg a Hivatalos Közlönyben az iskolák, színházak, mozik és vendéglők megnyitását szabályozó miniszteri rendeletek.

Az iskolakezdésre vonatkozó rendeletet az oktatási, a mozik és színházak újbóli megnyitását szabályozó dokumentumot a kulturális, a vendéglők működésére vonatkozó rendeletet pedig a gazdasági miniszterrel közösen írta alá az egészségügyi tárca vezetője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.