Felhívás!

Tătaru: az első hullám második fázisában vagyunk

Tătaru: az első hullám második fázisában vagyunk Románia

Járványügyi szempontból jelenleg “egy fogazott platón vagyunk, az első hullám második fázisában” – jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szerda este.

“Szeptember nehéz hónap lesz, mindannyian elővigyázatosnak kell lennünk. Szeptember elsején megnyitottuk a vendéglőket, a színházakat és mozikat, a lakosság hazatért a nyaralásból, zsúfolttá vált ismét a tömegközlekedés. Következik szeptember 14-e, az iskolakezdés, a tömegközlekedés még zsúfoltabb lesz, emellett választási kampány van, szeptember 27-én pedig szavazás” – szögezte le Nelu Tătaru.

Hozzátette, a járványhelyzetet csak a szabályok betartásával lehet kezelni.

“Ha betartjuk a szabályokat, az esetek száma viszonylag kevéssel fog emelkedni, megmaradunk ugyanazon a platón. Ha viszont nem tartjuk be, meredeken emelkedhet az esetszám” – mondta a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy izgul-e az iskolakezdés miatt, a miniszter azt válaszolta, hogy ő inkább elővigyázatos, és mindenkinek annak kell lennie, a tárca, a kormány, a szülők, gyerekek és tanárok közös erőfeszítésére van most szükség.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. szeptember 10., 14:16
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Azt javasolnam hogy az oskolat a RESTAURANT-ban kezdjek el , ott hatan tudnak ulni egy asztalnal es meg plexiglas sem kell !!! KESZ ROHEJ EZ AZ ORSZAG!!!