Felhívás!

Tăriceanu kezdeményezni fogja, hogy hívják a parlamentbe Klaus Iohannis államfőt

Tăriceanu kezdeményezni fogja, hogy hívják a parlamentbe Klaus Iohannis államfőt Románia

Kezdeményezni fogja a szenátus házbizottságánál a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, hogy hívják a parlamentbe Klaus Iohannis államfőt. Călin Popescu Tăriceanu szerint az elnöknek ismertetnie kell azokat a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják az “egyik romániai parlamenti párt és egy idegen hatalom között” Székelyföld autonómiája kapcsán született állítólagos megállapodást.

Vasárnapi Facebook-bejegyzésében Tăriceanu azt írja, kollégáival együtt aggodalommal vettek tudomást Iohannis nyilatkozatáról az egyik hazai párt és “egy idegen hatalom között köttetett, Románia területe egyik jelentős részének elidegenítéséről szóló esetleges megállapodásról”, ezért kezdeményezni fogják a szenátus házbizottságánál a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), a Külügyi Hírszerző Szolgálat (SIE) vezetősége, továbbá a külügy-, a védelmi és a belügyminiszter meghallgatását az illetékes szakbizottságokban.

Emellett kérik a házbizottságtól, indítsa el a procedúrát Iohannis államfőnek a parlamentbe hívására, hogy ismertesse a vádja alapjául szolgáló bizonyítékokat és információkat, illetve azt, hogy milyen intézkedéseket hozott az általa jelzett veszély elhárítása érdekében – írja Tăriceanu.

Az ALDE vezetője hétfőn egyeztetni készül a Szociáldemokrata Párt és a Pro Románia képviselőivel is, hogy támogassák kezdeményezését – áll még a bejegyzésben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.