Felhívás!

Tăriceanu keményen bírálja Johannis cotroceni-i fotózkodását

Tăriceanu keményen bírálja Johannis cotroceni-i fotózkodását Románia

Bírálta hétfőn Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnökjelöltje, hogy Klaus Johannis államfő kampánycélú fotózást tartott volna a hétvégén a Cotroceni-palotában és követelte, hogy tegyék közzé az akció költségeit.

“Úgy tűnik, hogy hivatali ideje alatt először Johannis hétvégén is előfordult munkahelyén. De ne ünnepeljünk túl korán. Urasága nem dolgozni volt. Fotózkodott. Minden valószínűség szerint az elnök személyes célokra használja az intézményt, pontosabban arra, hogy választási fényképeket készítsen, amelyek hamarosan poszterekké és bannerekké válnak. Ilyen precedensről mégcsak nem is hallottam az elmúlt 30 évben más politikus esetében” – írta Facebook-bejegyzésében Tăriceanu.

Az ALDE elnöke “csak kíváncsiságból” azt kérdezi, hogy ki lehet-e órára bérelni a Cotroceni-palotát, “ha esetleg más jelöltek is ugyanezt a plakáthátteret szeretnék?”

“Égbekiáltó, hogy (…) miközben az egész ország a caracali tragédia sokkhatása alatt van, az államfő vidáman nevetgél és egy kamaszlányt ölelget, majd a képeket maga a fotós teszi közzé (remélem, hogy nem közpénzből fizettek az ország elnökének végzett munkáért.) Mivel semmilyen tiltakozást nem hallottunk az Államelnöki Hivatal részéről, azt a következtetést kell levonnunk, hogy mindez Johannis beleegyezésével történt” – teszi hozzá Popescu-Tăriceanu.

Az ALDE elnöke azt szeretné, hogy az államfő “nyilvánosan indokolja meg cselekedetét”, tegye közzé a költségeket (nem csak a fotózásét, hanem a hétvégén behívott személyzet bérével kapcsolatos kiadásokét is) és mondja meg azt is, hogy miből fizették a csekket.

Az ALDE vezetője szerint “a román népnek joga van tudni, hogy elnöke rejtett pénzeszközöket használ-e kampányához, és jó lenne, ha az emberek tudnák azt is, hogy miért csinálja ezt ennyire alkalmatlan időpontban”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.