Felhívás!

Tăriceanu: Jelenleg nincs esélye a bizalmatlansági indítványnak

Tăriceanu: Jelenleg nincs esélye a bizalmatlansági indítványnak Románia

Jelen pillanatban semmi esély nincs arra, hogy célba érjen egy bizalmatlansági indítvány, ugyanis az ellenzéknek még legalább 50 szavazatra volna szüksége – jelentette ki vasárnap este Călin Popescu-Tăriceanu a România TV műsorában.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), valamint a szenátus elnöke szerint a Liviu Dragnea képviselőházi elnöki tisztségéből való leváltására irányuló kísérlet azt bizonyítja, hogy az ellenzék “kétségbeesett próbálkozásokat tesz” a jelenlegi kormány megbuktatására és hatalom megszerzésére, “ahogyan az 2015-ben is történt, Victor Ponta lemondása után”.

Tăriceanu úgy vélekedett a vasárnap esti interjúban: a jelek szerint az államelnök bátorítja az ellenzék törekvéseit, de sem a Nemzeti Liberális Párt, sem a Mentsétek meg Romániát Szövetség nem képes meggyőzően bebizonyítani, hogy alternatívát jelenthet a jelenlegi kormányra. “Itt nem beszélhetünk demokratikus eljárásról. Kulisszák mögötti, föld alatti játszmákról van szó, okkult hatalmakról, amelyek mindenféle módszerrel megpróbálják elmozdítani a többséget és a kormányt” – mondta Călin Popescu-Tăriceanu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.