Felhívás!

Tăriceanu elfogadna még egy kormányfői kinevezést

Tăriceanu elfogadna még egy kormányfői kinevezést Románia

Elfogadna még egy kormányfői kinevezést az államelnöki választások után Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Ezt maga az ALDE-elnök jelentette ki egy szombaton tartott sajtótájékoztatón, arra a kérdésre válaszolva, hogy számításba veszi-e annak lehetőségét, hogy 2020-tól Románia kormányfője legyen.

“Amíg vissza nem vonulok a politikától, nem fogok nemet mondani erre. Úgy vélem, hogy olyan tapasztalattal rendelkezem, amely hasznos lehet, de természetesen, ezt a választóknak is így kellene gondolniuk” – mondta Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu szombaton részt vett az ALDE női tagjainak ülésén, amelyet a Szeben megyei Pöltinis (Păltiniş) üdülőhelyen szerveztek.

Nem talál az elképzelésük az új kormányról a Pro Romániával

Bár ugyanazt az államelnökjelöltet támogatják, az ALDE és a Pro Románia pártnak nem talál a jövendőbeli kormányról alkotott elképzelése, mivel előbbi kizárja egy olyan kormány támogatását, amelyben jelen vannak a szociáldemokraták is, utóbbit azonban “elfogta a PSD iránti vágy”, jelentette ki szombaton Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök.

“A Pro Romániával együttműködünk, hogy Diaconut támogassuk. Közös projektünk van Diaconuval, azonban az kétségtelen, hogy nem talál a jövendőbeli kormányról alkotott elképzelésünk, mivel látom, hogy a Pro Románia olyan kormányt akar, amelyben ismét jelen lenne a PSD, mi pedig csak most váltunk el a PSD-től, elegünk van belőlük, de őket elfogta irántuk a vágy (…) Nem hiszem, hogy Iohannis rábízná még egyszer a kormányalakítás mandátumát egy olyan alakulatra, amelyben a PSD főszerepet játszik” – jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu az ALDE nagyszebeni székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón csak az ALDE Szeben megyei szervezetének tagjai vettek részt, míg a Pro Románia párt képviselelői Nagyszeben főterén voltak Mircea Diaconu államelnökjelölttel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.