Felhívás!

Tăriceanu: az lesz a PSD-ALDE közös elnökjelöltje, akinek a legnagyobb esélye lesz legyőzni Johannist

Tăriceanu: az lesz a PSD-ALDE közös elnökjelöltje, akinek a legnagyobb esélye lesz legyőzni Johannist Románia

Az lesz a Szociáldemokrata Párt (PSD) – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) közös államelnökjelöltje, akinek a legnagyobb esélye lesz legyőzni Klaus Johannist a második fordulóban – jelentette ki szombaton Konstancán Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke.

“A dolog nagyon egyszerű: annak kell jelöltnek lennie, aki a második k fordulóba bejutva legyőzheti Klaus Johannist” – magyarázta a pártelnök.

Călin Popescu-Tăriceanu azt mondta, egyelőre nem hozott döntést arra vonatkozóan, hogy indul-e az államelnök-választáson, de ennek lehetőségét “elemzik a pártban és a koalícióban”.

Ellenzi, hogy referendumot írjanak ki az EP-választással egyszerre

Ellenzem, hogy május 26-án, az európai parlamenti választásokkal egyszerre, referendumot írjanak ki az igazságügy kapcsán – jelentette ki Tăriceanu.

A pártelnök szerint, jóllehet az alkotmánybíróság nem talált benne kivetnivalót, meg kellene gondolni, hogy politikai szempontból szerencsés-e együtt szervezni a két voksolást.

“Ha alkotmányos is (…), a magam részéről hevesen ellenzem, hogy referendumot írjanak ki akármilyen szavazással egyszerre, mert az elterelheti a figyelmet a választásokról” – nyilatkozta Popescu-Tăriceanu.

Nagyobb sebességbe kapcsolhat a sztrádaépítés

Az ALDE elnöke támogatná, hogy a polgármestereket két fordulóban válasszák meg, mert az egyfordulós választás “hátrányt jelenet az ALDE-nek és érdemtelenül biztosít előnyt a nagy pártoknak”.

Úgy vélte: az autópályák hiánya miatt kirobbant pénteki tiltakozás eredménye az lehet, hogy a közlekedési minisztérium “nagyobb sebességbe kapcsol” a pályaépítést illetően.

Călin Popescu-Tăriceanu “jó kérdésként” értékelte, de nem tudott válaszolni arra, hogy miniszterelnöki mandátuma alatt hány kilométer sztrádát adtak át.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.