Felhívás!

Tăriceanu: A pénzügyminiszter nem “hasból” állítja össze a költségvetést

Tăriceanu: A pénzügyminiszter nem “hasból” állítja össze a költségvetést Románia

A pénzügyminiszter nem “hasból” állítja össze a költségvetést – jelentette ki kedd este a román közszolgálati televízió műsorában Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

“Minden költségvetés számokra alapozott becslésekből áll (…), és nem a pénzügyminiszter állítja össze ‘hasból’. Lehet, hogy egyeseknek nem tűnnek reálisnak a becslések, de ezek az Országos Prognózis Intézet számításain alapulnak” – mondta a szenátus elnöke.

Hozzátette: nem tudja, hogy miért csúszott ennyire a büdzsé kidolgozása, de megfelelő a struktúrája és csökken az államháztartási hiány.

“Nincs ilyen, hogy nem volt pénz. A költségvetést annyi pénzre csinálod, amennyid van” – szögezte le a felsőházi elnök.

A kapzsisági adót alkalmazni kell

“A 114-es rendelet marad (…), még akkor is, ha előfordulhat, hogy nem tökéletes, még akkor is, ha lehetséges, hogy nem minden hatása volt kellőképpen tanulmányozva (…), még akkor is, ha megtörténhet, hogy némi finomításokat kell rajta végezni” – mondta a felsőház elnöke.

Călin Popescu-Tăriceanu elismerte, hogy a rendelet keltett “némi zavart” a bankrendszerben, de azt mondja: túl a “kapzsisági adón”, a rendeletnek közvetlen pozitív hatásai is vannak, például az építkezésben alkalmazandó differenciált minimálbér.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.