Hirdetés
Hirdetés

Tăriceanu: a kormány haladéktalanul javasoljon időpontot a helyhatósági választásokra

Tăriceanu: a kormány haladéktalanul javasoljon időpontot a helyhatósági választásokra Románia

A kormány “haladéktalanul” javasoljon időpontot a helyhatósági választások kiírására, hogy a pártok megfelelően fel tudjanak készülni, mondta Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, emlékeztetve, hogy ő kétfordulós választást szeretne, és az ehhez szükséges módosítást sürgősségi kormányrendelettel lehetne meghozni.

Hirdetés
Hirdetés

“A helyhatósági választások gyorsan közelednek, emiatt felkérem a kormányt, haladéktalanul álljon elő a kiírás időpontjára vonatkozó javaslattal, hogy a pártok aszerint szervezkedjenek. Ez egy nagyon fontos dolog, ami nem tűr halasztást, és a kormánynak cselekednie kell” – mutatott rá Tăriceanu hétfői sajtótájékoztatóján.

Leszögezte, az ALDE kétfordulós polgármester-választásokat akar, és ez volt a PNL-kormány beiktatását megelőző pártközi tárgyalások egyik témája is.

A kormánynak meg kell találnia az optimális megoldást a törvény módosítására, de az ALDE nem ért egyet a felelősségvállalással ebben az ügyben, szögezte le.

A sürgősségi kormányrendelet lenne a legjobb megoldás, és nem kell megvárni a parlamenti ülésszak elkezdését, mivel ha sokat várnak, a jogszabály módosítása ütközni fog a Velencei Bizottság előírásaival, magyarázta Tăriceanu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások