Felhívás!

Tanévkezdés könyvek nélkül

Tanévkezdés könyvek nélkül Románia

Az ötödikeseket kivéve minden tankönyv az iskolákban van, jelentette ki pénteken Liviu Pop tanügyminiszter a kormányülés kezdetén, írja az Agerpres.

„Az ötödikeseket kivéve minden tankönyv az iskolákban van. Ötödik osztályban az első két hónapra van egy megoldásunk, minden diák útmutatót kap, és a kiadók óvásainak rendezését követően tanév közben vezetjük be a tankönyveket számukra. Szeptember 11-én minden ötödikes diák megkapja az útmutatókat, a tanárokat felkészítjük, hogy normális órákat tarthassanak” – nyilatkozta a tanügyminiszter. A szaktárca vezetője hozzátette, megbüntetik azokat a tanügyminisztériumi alkalmazottakat, akik felelősek a kialakult helyzetért.

Liviu Pop elmondta, a technokrata kormánynak már tavaly novemberben le kellett volna zárnia az ötödikesek tankönyveivel kapcsolatos kérdéseket, azonban márciusig halasztották ennek határidejét, a tanügyminisztériumban pedig zavar volt, ezért márciusban nem hozták meg a megfelelő döntéseket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 21., 9:53
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A 3.osztályosokat már nem is emlitik. Nekik sincs tankönyv de már nem is lènyeges… első,második osztálynak nagyon jó könyveik vannak. A 3.osztálynak semmi már èvek òta,ezèrt is kellene büntetni valaki nagy okost amièrt a meglèvőket nem engedte át a liciten. Akkor mièrt nem irt a nagyokos ùjat ès jobbat. …kèt èven át szèp szìnes könyvekből tanulhatnak a gyerekek 3.osztályban kopott xerox lapokròl…….