A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Tanévkezdés könyvek nélkül

Tanévkezdés könyvek nélkül Románia

Az ötödikeseket kivéve minden tankönyv az iskolákban van, jelentette ki pénteken Liviu Pop tanügyminiszter a kormányülés kezdetén, írja az Agerpres.

„Az ötödikeseket kivéve minden tankönyv az iskolákban van. Ötödik osztályban az első két hónapra van egy megoldásunk, minden diák útmutatót kap, és a kiadók óvásainak rendezését követően tanév közben vezetjük be a tankönyveket számukra. Szeptember 11-én minden ötödikes diák megkapja az útmutatókat, a tanárokat felkészítjük, hogy normális órákat tarthassanak” – nyilatkozta a tanügyminiszter. A szaktárca vezetője hozzátette, megbüntetik azokat a tanügyminisztériumi alkalmazottakat, akik felelősek a kialakult helyzetért.

Liviu Pop elmondta, a technokrata kormánynak már tavaly novemberben le kellett volna zárnia az ötödikesek tankönyveivel kapcsolatos kérdéseket, azonban márciusig halasztották ennek határidejét, a tanügyminisztériumban pedig zavar volt, ezért márciusban nem hozták meg a megfelelő döntéseket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 21., 9:53
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A 3.osztályosokat már nem is emlitik. Nekik sincs tankönyv de már nem is lènyeges… első,második osztálynak nagyon jó könyveik vannak. A 3.osztálynak semmi már èvek òta,ezèrt is kellene büntetni valaki nagy okost amièrt a meglèvőket nem engedte át a liciten. Akkor mièrt nem irt a nagyokos ùjat ès jobbat. …kèt èven át szèp szìnes könyvekből tanulhatnak a gyerekek 3.osztályban kopott xerox lapokròl…….