Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tánczos: kidolgozták az izzók roncsprogramjának útmutatóját

Tánczos: kidolgozták az izzók roncsprogramjának útmutatóját Románia

A Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) kidolgozta az izzókra vonatkozó roncsprogram útmutatóját – jelentette be csütörtökön a környezetvédelmi miniszter.

Tánczos Barna elmondta, mivel az új program bevezetésével kiegészítésre szorul a költségvetés, tervezetet dolgoztak ki az AFM büdzséjének módosításáról, amit valószínűleg már a jövő heti kormányülésen megvitatnak.

„Az általunk javasolt költségvetési összeg 400 millió lej, és az útmutatót valószínűleg a következő napokban bocsátják közvitára a minisztérium honlapján” – nyilatkozta Tánczos.

Rámutatott, a LED-es izzók vásárlása a többi elektronikus háztartási gép roncsprogramjában megszokott módon zajlik majd. Tájékoztatása szerint a régi izzóért járó utalvánnyal olyan üzletekhez kell fordulni, amelyek csatlakoztak a roncsprogramhoz. Az értékjeggyel olyan új, kizárólag LED-es izzókat lehet vásárolni, amelyek jelentősen csökkentik a háztartások fogyasztását – magyarázta a miniszter.

Nicolae Ciucă kormányfő szerdán kijelentette, a koalíció úgy döntött, hogy az energiahatékonyság növelése érdekében a környezetvédelmi tárcának javaslatot kell tennie egy olyan intézkedésre, amely támogatja a lakosság áttérését a hagyományos izzókról a LED-es izzókra.

Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök a közelmúltban kijelentette, lehetséges, hogy LED-es izzókat is bevezetik a háztartási gépek roncsprogramjába.

(forrás: Agerpres, fotó: 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 24., 21:55
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Mit szólna a Tánczos gyerek, ha a sok hülyeség helyett, egyszerűen nem lehetne kapni izzóst. Viszont a valós programok, mint például a fotocellás rendszerek, ahol valóban elcsúszna az állam segítsége, egyáltalán nem működnek.