Szijjártó: tárgyalni fogok a román külügyminiszterrel a MOGYE magyar karáról

Szijjártó: tárgyalni fogok a román külügyminiszterrel a MOGYE magyar karáról Románia

Tárgyalni fogok Brüsszelben Teodor Meleşcanu román külügyminiszterrel a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) magyar karáról, hisz tárgyalásokkal sikerült újraindítani a római katolikus teológiai líceumot is – jelentette ki csütörtöki marosvásárhelyi sajtóértekezletén Szijjártó Péter magyar külkereskedelmi és külügyminiszter.

A magyar diplomácia vezetője szerint másfél éve senki sem hitte, hogy működni fog a teológiai líceum és most már – a magyar és román fél egyezségének következményeként – több száz diák jár oda. Már csak ezért is javítani kell a kétoldalú kapcsolatot – mondta a külügyminiszter és hozzátette: tárgyalni fog Brüsszelben román hivatali kollégájával a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) magyar karáról. Véleménye szerint az angol kar indítása egy plusz érv a magyar tagozat létrehozása mellett.

Az európai parlamenti választásokról szólva Szijjártó kifejtette: azon fognak dolgozni, hogy az Európai Néppárton és az Európai Parlamenten belül a migrációellenes erők kerüljenek többségbe.

Szijjártó Péter, Kelemen Hunorral, az RMDSZ szövetségi elnökével együtt, részt vett Marosvásárhelyen az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc kitörésének évfordulóján szervezett emlékünnepségen.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.