Felhívás!

FRISSÍTVE: Szerdán a választott tantárgyból írásbeliznek az érettségizők

FRISSÍTVE: Szerdán a választott tantárgyból írásbeliznek az érettségizők Románia

A választott tantárgy írásbeli vizsgájával folytatódik szerdán a nyári érettségi.

Az utolsó vizsganapon, csütörtökön anyanyelvből mérik fel a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok tudását.

Az eredményeket június 27-én 12 óráig kell nyilvánosságra hozni, az óvások benyújtása aznap 12 és 18 óra között történik. A végleges eredményeket július elsején teszik közzé.

Az oktatási minisztérium adatai szerint összesen 126.454 tanuló iratkozott fel idén az érettségire, közülük 111.329-en ebben az évben, 15.125-en korábbi években fejezték be tanulmányaikat.

A jelentkezőket minden nap 7.30 és 8.30 között engedik be a terembe, és a tételek kiosztásától számítva három óra áll rendelkezésükre ezek kidolgozására.

Minden terem megfigyelőkamerákkal van ellátva, a vizsgázóknak tilos kommunikálniuk egymás között, és sem kézikönyveket, szótárakat, jegyzeteket, sem pedig mobiltelefonokat vagy más kommunikációs eszközöket, számolóeszközöket nem szabad a terembe vinniük, illetve használniuk. Azokat, akiknél ilyeneket találnak, kizárják az érettségiről, függetlenül attól, hogy használták-e a náluk talált segédeszközt vagy sem – figyelmeztet minisztérium.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból. 

FRISSÍTÉS: A jelentkezők 97,3 százaléka vett részt az érettségi harmadik írásbeli vizsgáján

A jelentkezők 97,3 százaléka vett részt az érettségi szerdán megtartott harmadik írásbeli vizsgáján – közölte az oktatási minisztérium.

A tárca tájékoztatása értelmében 3275-en nem jelentek meg a választható tantárgyból tartott vizsgán, 14 vizsgázót pedig csalás vagy csalási kísérlet miatt kizártak. Utóbbiak nem vehetnek részt a következő két vizsgaszesszión.

Az eljárásnak megfelelően a tételsorokat és a megoldókulcsokat 15 órakor közzétették a subiecte.edu.ro honlapon.

A szaktárca létrehozott egy ingyen hívható zöldszámot – 0800801100 -, amelyen az írásbeli vizsgák során észlelt esetleges rendellenességeket lehet majd bejelenteni. A szám július 20-ától 23-áig hívható 8 és 16 óra között.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.