Felhívás!

Szalmonellával szennyezett csirkehúst hív vissza a Metro üzletlánc

Szalmonellával szennyezett csirkehúst hív vissza a Metro üzletlánc Románia

A Metro Cash & Carry hipermarketlánc romániai képviselete bejelentette, hogy visszahívja a forgalomból és a vásárlóktól a Superdrob Rt. által kereskedelembe bocsátott fagyasztott csirke felsőcombot és csirkefarhátat, mert a húsban Salmonella enteritidis baktériumot azonosítottak – közölte kedden az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság.

A visszahívott termékek sorszáma 14221-es és 14421-es, lejárati idejük 2022. október 23-a. A termékeket több Metro-áruházban forgalmazták Bukarestben, Konstancán, Déván, Galacon, Nagyváradon, Piteşti-en, Nagyszebenben, Temesváron és Marosvásárhelyen.

“Ha Önök az említett termékből vásároltak, kérjük, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza a Metro Cash & Carry üzletébe 2022. február 4-éig, ahol visszakapják az árát. Elnézést kérünk az incidens okozta esetleges kellemetlenségekért” – üzente a vásárlóknak az üzletlánc.

A Metro másodszor hívja vissza a lengyel Superdrob vállalat termékeit: tavaly novemberben szintén fagyasztott felsőcomb- és farhát szennyeződött szalmonellával.

A szalmonella baktérium súlyos gyomor- vagy bélbántalmakat okozhat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. január 25., 17:03
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Egy magyarországi üzletlánc tele van kukuriku-igy írom hogy ne legyen reklám íze-csirkével…nem nagyon veszik .Akkor miért kell Lengyelo.ból importálni több mint 1000km távolságról amikor így felment az üzemanyag ára,aztán az ittenit megint 1000
  km -re cocókáztatni.Össze-visszaság van
  ebben az únyóban az biztos.Csak valakik jól
  járnak vele.