Hirdetés
Hirdetés

Sürgősségi rendeletet fogad el a kormány a vészhelyzet idején is érvényben maradó intézkedésekről

Sürgősségi rendeletet fogad el a kormány a vészhelyzet idején is érvényben maradó intézkedésekről Románia

Sürgősségi rendeletet fogad el csütörtöki ülésén a kormány azokról az intézkedésekről, amelyek a vészhelyzet idején is érvényben maradnak. Erről egy Curtea de Argeşen adott nyilatkozatában beszélt a miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban azt mondta, a gyermeküket felügyelő szülőknek járó fizetett szabadnapokról szóló rendelkezés érvényben marad a tanév lejártáig. Ezt is belefoglalják a csütörtökön napirendre kerülő sürgősségi kormányrendeletbe, amely tartalmazni fogja a vészhelyzet idején is érvényben maradó valamennyi intézkedést – magyarázta.

A miniszterelnök szerint a kényszerszabadságra küldött személyeknek járó állami támogatást is folyósítani fogják “legalább június 1-jéig”.

“Minden attól függ, miként alakul a járvány a május 15-e és június 1-je közötti két hétben, amikor a lazító intézkedések miatt a hatóságok már nem tudják annyira ellenőrzés alatt tartani a helyzetet. A járvány terjedése ekkor már főleg az állampolgárok magatartásán fog múlni” – fogalmazott.

A kormányfő ugyanakkor felhívást intézett az állampolgárokhoz, hogy május 15-e után is tartsák be a hatóságok ajánlásait.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük