Hirdetés
Hirdetés

Súlyosbították a járvány elleni intézkedések be nem tartása esetén kiszabható büntetéseket

Súlyosbították a járvány elleni intézkedések be nem tartása esetén kiszabható büntetéseket Románia

A magánszemélyek kétezer és húszezer lej közötti, a jogi személyek 10 ezer és 70 ezer lej közötti bírsággal sújthatók a koronavírus terjedését fékezni hivatott intézkedések be nem tartása esetén – jelentette be pénteken a miniszterelnöki kancellária vezetője, Ionel Dancă.

Hirdetés
Hirdetés

A hatósági intézkedések be nem tartása miatt kiszabható bírságok súlyosbításáról csütörtöki ülésén döntött a kormány.

Egy másik intézkedés értelmében a közintézmények és hatóságok által kibocsátott valamennyi dokumentum érvényessége meghosszabbodik 90 nappal a szükségállapot megszűnésétől számítva.

Módosította a kormány a rendőrök és a katonák jogállását is. Az erről szóló sürgősségi rendelet szerint a rendvédelmi intézmények pihenőszabadságon levő alkalmazottait visszahívják dolgozni. Emellett arról is rendelkezik a jogszabály, hogy a missziók miatt indokolt áthelyezésekhez nem szükséges az alkalmazott hozzájárulása, ugyanakkor a szükségállapot időszakában felfüggesztik az előre hozott nyugdíjba vonulással kapcsolatos eljárásokat is.

Közel 4 millió euró értékben szabtak ki eddig büntetéseket

Ez idáig 199 ügyben indítottak eljárást az illetékes belügyi szervek a betegségek leküzdésének meghiúsítása gyanújával – közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A csendőrség és a rendőrség ugyanakkor 2866 bírságot rótt ki az otthoni elkülönítés vagy a karantén szabályainak megszegése miatt.

A 3-as számú katonai rendelet életbe lépése óta a rendőrök 13.611 személyt büntettek meg a kijárást korlátozó rendelkezések be nem tartása miatt, és összesen 17.256.424 lej (közel 4 millió euró) értékben róttak ki bírságokat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 27., 15:44
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A buntetesek nem fogjak megallitani a koronavirus terjedeset ! Es ha meg a buntetett szemelyek is belehalnak a jarvanyba, akkor majd a penzt sem kell folhajtani ! Ez nem megoldas, ez egy hozza nem erto ,inkompetens kormany idiota, es a felelemtol elhamarkodott semmit ero dontesei. Na de van egy kerdesem az RMDSZ-hez. Hova lett Kelemen Hunor ?! Mert az egykori mindenhez olyan jol erto RMDSZ vezert mostanaban nemhogy latni, de meg hallani sem lehet sehol.