Hirdetés
Hirdetés

Súlyos bírságot kapott a más nemzeteket gyalázó iași-i polgármester

Súlyos bírságot kapott a más nemzeteket gyalázó iași-i polgármester Románia

Az országos diszkriminációellenes tanács ismét súlyos pénzbírságot szabott ki, ezúttal Jászvásár (Iași) polgármesterére, aki egy nyilatkozatában a kongóiakat, a szomáliaiakat és a szíriaiakat sértette meg.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró egy szeptemberben közzé tett interjúban jelentette ki, hogy elárasztják a térséget “a nemrég fáról lemászott kongóiak, szomáliaiak és szíriaiak és más nemzetek, meghódítanak bennünket és főnökeink lesznek”. A hatóság 10 ezer lejes bírságot rótt ki Mihai Chiricára, akit más nemzeteket sértő kijelentése miatt marasztaltak el.

A testület rövid idő alatt másodszor rótt ki ilyen súlyos bírságot. A múlt szerdán Dorin Florea marosvásárhelyi polgármestert marasztalta el gyűlöletbeszéd miatt, miután a városi elöljáró egy közösségi oldalon tett bejegyzésben javasolta, hogy az állam szabályozza a gyereknemzést a roma közösség körében. A testület a marosvásárhelyi polgármestert is 10 ezer lejre bírságolta meg.

Florea a Romániában gyermekpénzként emlegetett családi pótlék megduplázásáról szóló vitában azt fejtegette, hogy kötelező szociális kérdőívet kellene bevezetni a gyermekvállalásra készülő szülők számára, és állami gondozásba kellene venni azokat a gyerekeket, akiknek a szülei nem rendelkeznek állandó jövedelemmel, stabil lakóhellyel, valamint törvényben meghatározott minimális korral és iskolai végzettséggel.

Asztalos Csaba, a testület elnöke az MTI-nek akkor elmondta, hogy ez a bírság az egyik legsúlyosabbnak számít, amit romániai közszereplőre egy nyilatkozat vagy kijelentés miatt kiróttak.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 30., 12:15
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hja haver a PC nagy úr! Semmit sem szabad már a nagy ultraliberalis SZABADELVŰ világban a nevén nevezni.Hihetetlen de már a.rajzfilmekből is kivágnak nem PC s részeket…Tom és Jerry r.filmeket letiltanak mert Tom gazdája negatív szereplő de nem fehér…

 • User
  Dátum: 2020. január 30., 17:17
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Asztalos Csaba figyelmébe ajánlom a nap mint nap a médiában többször elhangzó kifejezést:”pentru toți românii” kifejezést! Ha reklám, ha köszöntés,stb csak a románnak szól?! 😁