Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Stănescu: “Véleménybűnözés” miatt a politikai kivégzésemről döntöttek

Stănescu: “Véleménybűnözés” miatt a politikai kivégzésemről döntöttek Románia

“Véleménybűnözés” miatt a politikai megsemmisítéséről döntött a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó testülete – állítja Paul Stănescu fejlesztési miniszter és kormányfőhelyettes az Agerpres hírügynökséghez kedden eljuttatott állásfoglalásában.

Stănescu felidézi, hogy a pártelnökétől eltérő véleményt fogalmazott meg, kérve, hogy tegyen egy lépést hátra.

“Mindannyian láthattuk, hogy hétfőn, november 19-én a PSD Országos Végrehajtó Bizottsága elrendelte az én politikai kivégzésemet. Miért? A Dragnea által kitalált véleménybűnözés miatt! A Szociáldemokrata Pártban három éve tart az állandó feszültség, és az a politikai- és kormányprogram, amely a választások megnyeréséhez segített hozzá, a jelek szerint másodlagos fontosságú lett az egyéni érdekekkel szemben. A PSD két éve, pozitív gazdasági eredményekkel kormányozza Romániát. (…) Ennek dacára paradox módon a PSD zuhan a népszerűségi mutatókon, a felmérések 25% alatti támogatottságot mutatnak, tehát jóval kevesebbet a 2016-ban, a parlamenti választásokkor kapott támogatottságnál. Én felelős politikusként léptem fel, és nyilvánosan kértem, hogy tegyen egy lépést hátra, elemezzük ki a helyzetünket és intézkedjünk a tendencia megállítása érdekében! Kértem a párt megerősítését! Más kollégáimmal együtt volt merszünk kimondani az igazságot, meghúzni a vészharangokat, és a pártelnökétől eltérő álláspontra helyezkedni” – fogalmazott Stănescu.

Hozzátette: nem vonja vissza a PSD helyzetéről tett állításait, mert becsületes embernek tartja magát, aki Románia érdekeit tartja szem előtt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük