Hirdetés
Hirdetés

Sorina-ügy: a kislánnyal szemben erőszakosan fellépő ügyésznő felfüggesztését kérik

Sorina-ügy: a kislánnyal szemben erőszakosan fellépő ügyésznő felfüggesztését kérik Románia

Az Igazságszolgáltatási Felügyelet arra kéri a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) fegyelmi ügyosztályát, hogy függessze fel tisztségéből Maria Piţurcă ügyészt, aki a felvételek tanúsága szerint maszkos rendőrök kíséretében, erőszakosan fellépve vitte el a nyolcéves Sorinát Baia de Aramă-i otthonából, hogy átadja örökbefogadó szüleinek.

Hirdetés
Hirdetés

A CSM ellenőrző testülete közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy lezárult a fegyelmi kivizsgálás Maria Piţurcă ügyésszel kapcsolatban, és alapos a gyanú, hogy Piţurcă szolgálati időben tanúsított viselkedése sérti az igazságszolgáltatás megítélését, és a rábízott feladatot rosszhiszeműen, súlyos hanyagsággal végezte.

Az Igazságszolgáltatási Felügyelet illetékesei kérik az ügyészek fegyelmi kivizsgálásával megbízott ügyosztályt, hogy az eljárás végéig függesszék fel tisztségéből Maria Piţurcă ügyészt.

Maria Piţurcă június 21-én rendőrök kíséretében jelent meg a 8 éves Sorina nevelőszüleinek Baia de Aramă-i otthonánál, hogy elvegye a gyermeket, akit egy Amerikai Egyesült Államokban élő román család fogadott örökbe.

A Sorina nevelőapja által rögzített felvételek szerint a kislány sírva, kiabálva próbált ellenállni, hogy elszakítsák nevelőanyjától, akit ő Anyának szólít a felvételen (‘mama’). Maria Piţurcă erőszakosan próbálta elrángatni a gyereket a videó tanúsága szerint.

Maria Piţurcă később sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a kislány zaklatott állapotban volt, és neki sikerült őt karjaiba vennie és átadnia örökbefpgadó apjának.

Az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményekkel foglalkozó ügyészi osztály vizsgálatba kezdett ez ügyben. Egyrészt azt veszik górcső alá, milyen körülmények között született meg a bírói döntés, amely nemzetközi örökbefogadást hagy jóvá, másrészt azt, hogy milyen módon végezte a házkutatást Maria Piţurcă ügyész a nevelőszülőknél.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 2., 19:17
  ÉRTÉKELÉS: -8

  A nevelőszülő tudja jól, nem tulajdonosa a gyereknek. Előre figyelmeztetik őket, ne kötődjenek erősen érzelmileg, mert a gyerek státusza bármikor megváltozhat. Ha bírósági határozat született a gyerek örökbe adásáról, a nevelőszülő kötelessége lett volna a gyereket civilizáltan átadni, nem felkészíteni a hisztire. Persze, hogy a gyerek ragaszkodik a nevelőhöz, minden idegenben ellenséget lát, aki el akarja szakítani a “szülőktől”, nem fogja fel, hogy esetleg egy sokkal jobb helyre kerül. Ezek szerint a hatóságoknak nincs joguk alkalmazni a törvényt? Bezárkózom a szobámba egy gyerekkel és ordibálok, hogy a rossz rendőr stresszeli a gyereket? Már ne mind támadjuk a törvényt és a rendet, mert egy napon ellenünk fordul az anarchia.

 • User
  Dátum: 2019. július 2., 23:35
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Kedves kommentelo, te szeretnele olyan”jo” sorsra jutni mint ez a gyerek?! Hogy nem veszitek ti eszre, hogy ebben az ugyben nem a gyerekrol van szo, mint inkabb a roman igazsagszolgaltatas es az ugyeszseg tulkapasairol es torvenytelensegeirol. Akkor hogyan magyarazod meg azt, hogy a neveloszulok altal negy rendben benyujtott orokbefogadasi kerelmet a Craiova-i birosag elutasitotta, az amerikaban elo roman hazaspar egyetlen kervenyet, mely a masik negy kerveny utan volt beadva, egybol elfogadta. Na es az ugyeszno embertelen viselkedeset?! Ezt hogyan magyarazod meg ! Te mert nem adod oda a sajat gyerekedet ennek a hazasparnak, ha olyan biztos vagy benne, hogy ott jo helyre kerul?!

 • User
  Dátum: 2019. július 2., 23:57
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ja,es meg valami kedves kommentelo.Egy gyereknek,meg ha ez arvan no fel,akkor sincsenek tulajdonosai,csak neveloszulei. Tulajdonosai a rabszolgatarto rendszerben voltak,a rabszolgaknak. Csak sajnos a mai gazdagok,nagyon ugy nez ki,hogy azt hiszik magukrol,ha sok a penzuk akkor rabszolgat is vasarolhatnak maguknak. Meg szervdonort a beteg gyerekeiknek,meg hozzatartozoiknak.

 • User
  Dátum: 2019. július 3., 12:08
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Beszélgessen el egy hivatásos nevelőszülővel, az majd elmondja. Addig is: az csak egy állami alkalmazott, aki fel kell legyen készülve, hogy a gyereket bármelyik pillanatban elveszik tőle- vissza a biológiai szülőhöz, örökbe adják stb. , nem kell pityeregjen, hogy jaj, elviszik a kicsikét. Easy come, easy go. A hivatásos nevelő semmivel sem jogosultabb az örökbe fogadásra mint egy vadidegen. Egy bizottság dönti el, kihez kerül, Galacra vagy Tennessee- be, sem én, sem ön nem bírálhatjuk felül a döntést. És ön intelligensebbnek mutatkozik, minthogy szervrablásos meséket továbbadjon.

 • User
  Dátum: 2019. július 3., 14:05
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Amint latom on egy hivatalos szemely.Talan biro vagy ugyesz,de az is lehet,hogy rendorsegi alkalmazott. Ha ez igy igaz,akkor on nagyon jol kell tudja azt,hogy Kezdivasarhelyrol (fokeppen a kiskoruaknak fontartott arvahazbol,amig ez mukodott) hany gyereket adott el az akkori igazgatono (1990-1998 kozott),aki a gyerekkereskedelem utan szepen lelecelt innen,meg mielott a torveny keze elert volna hozza. Es azt is kell tudja,hogy Sepsiszentgyorgyon,Kezdivasarhalyen stb, tobb helyen a megyeben,hany fizikai szemely,koztuk orvosok,ugyvedek,birak stb.,foglalkoztak gyerekkereskedelemmel 1990 es 1998 kozott. Ezek kozul a legnagyobb maffia Sepsiszentgyotgyon mukodott,utana pedig Kezdivasarhelyen. Kerdesem onhoz csak az,hogy a Roman allam kovette-e nyomon a kulfoldre eladott gyerekek sorsat?! En valaszolok erre on helyett. NEM !!! Mert az akkori roman allamot es igazsagszolgaltatast akkor sem es most sem erdekelte,es erdekli,hogy mi tortenik kulfoldon az orokbeadott gyerekekkel. De mit vitatkozom en egy olyannal aki a korrupt allamot kepviseli. Hiszen ezt az allamot nem erdekli semmi csak a penzcsinalas,lopas ,csalas,hazudozas es az itt elo allampolgarok felrevezetese. Hiszen ezt az allamot a felnottek sem erdeklik.Hogy melyik felnottek?! Peldaul azok,melyek orszagukbol,a nyomor elol kulfoldi munkakeresesre kenyszerulve, Olaszorszag deli reszen, az ottani maffia altal allati es rabszolgasorsban sinylodnek a mezogazdasagban,mint Kunta Kinte a rabszolga. Vagy azok a lanyok akiket a szervezett prostitucio es pornomaffia kenyszerit embertelenebbnel embertelenebb sorsra kulfoldon. On jart mar Olaszorszag ezen deli reszen?! Latta az ottani koztemetokben,hogy hany jeloletlen sirhellyel jelolt roman allampolgar van eltemetve?!Akiknek legtobbjuket megoltek! Ja,hogy ont mindez nem erdekli.Ezt tudom.Es sajnos ,ezt az emberforma lelketlen allatok altal iranyitott orszagot sem,melynek neve a vilag legnagyobb szegyene:ROMANIA !

 • User
  Dátum: 2019. július 3., 20:38
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Felemelő látni a székely ember fantáziáját. És szóbőségét. Én nem tudtam volna egy szuszra feltélezni önról, hogy titokban építész, űrhajós, külügyi államtitkár és gombfociszakértő. Míg én, íme, levék váratlanul ügyész, bíró, rendőrségi alkalmazott és a korrupt állam képviselője. Ha a feleségem tudná… De nem tudja, amint én sem tudtam. De most ön felnyitá eddig csukott szemeimet, amiért hálás vagyok. Ezennel zárom a vitát, jó éjszakát kívánok és azt, hogy sem ön, sem kedves családja ne érjen meg olyan időket, amikor egy bírósági ítélet kapcsán a végrehajtót állítják pellengérre.