Felhívás!

Sorina Pintea a betegekkel sértően bánó kórházi ápolók kirúgását javasolja

Sorina Pintea a betegekkel sértően bánó kórházi ápolók kirúgását javasolja Románia

A lehető legsúlyosabb büntetést, vagyis munkaszerződés-felbontást javasol Sorina Pintea egészségügyi miniszter azoknak a kórházi ápolónőknek az ügyében, akik egy videófelvétel tanúsága szerint sértegették és megalázták a betegeket a bukaresti sürgősségi kórházban.

“Nehezemre esett végignézni. Nem tolerálhatjuk ezt a fajta viselkedést. Aki nem érez hivatástudatot a beteggondozásra, annak nincs mit keresnie az egészségügyi rendszerben” – jelentette ki Pintea, aki arról is tájékoztatott, hogy pénteken összeül a kórház fegyelmi bizottsága, és eldönti, milyen szankciót szab ki a betegekkel méltánytalanul bánó alkalmazottakra. “Véleményem szerint a büntetés a lehető legszigorúbb kell hogy legyen: a munkaszerződésük felbontása” – jelentette ki az egészségügyi miniszter.

A nyilvánosságra kerül videófelvételre, amelyen ápolónők agresszíven és megalázó módon bánnak a páciensekkel, a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórház vezetősége közleményben reagált.

“Egyértelműen elhatárolódunk a három ápolónő viselkedésétől. A Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórház korrekt, emberi bánásmódot alkalmaz a betegekkel szemben, és semmiféle fizikai vagy szóbeli agressziót nem tolerál” – olvasható az egészségügyi intézmény közleményében, amely hozzáteszi, hogy a videón szereplő három ápolónő ellen “a tett súlyosságának megfelelő” szankciót fognak alkalmazni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 16., 21:55
  ÉRTÉKELÉS: -4

  kirúgják őket aztán menni Németo.,Hollandia ,Ausztria,Norvégia úgy várják őket mint a kutyám a csontit
  … Félreértés ne essék…nem viselkedhetnek embertelen módon a betegekkel,sőt elitélendő,de a legtöbb ápolónak anyagi gondja van,idegesek,kevesen vannak 1 ápolóra több beteg jút mint kellenne ,elfogadnak még 5 lejt is a csóró.betegtől ami megalázó, mert a fizetése annyi amennyi.Aztán.a környezete ,munkahelye sem egy rózsakert.

 • User
  Dátum: 2019. május 17., 10:52
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Helyes! Aki keptelen emberekkel foglalkozni , ugy altalaban de foleg betegekkel, annak nem lehet helye ilyen inezmenyekben ! Fizetesuk is atlagon feluli , nincsenek raszorulva , hogy markukat nyujtsak! Ha kulfodre mennenek , ott megengednek maguknak az ilyen kirohanasokat???

  • User
   Dátum: 2019. május 17., 13:03
   ÉRTÉKELÉS: -2

   mennyi az az átlagon felüli mondjuk egy kezdőnek és egy 20 éve dolgozónak? NETTÓBAN! Ha akkora a fizetése minek megy el hátrahagyva családját ,baráti körét ? Mert nincs kilátás a javulásra ,elegük van az igéretekből ,habár bizonyos szempontból már Nyugaton sem rózsás az élet a migrik miatt.

 • User
  Dátum: 2019. május 18., 9:38
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az igazsághoz tartozik az is,hogy ki vagyunk szolgáltatva nekik,mert ha beteg az ember ķórházba megy nem szinházba,ahol ha nem tetszik a műsor egyszerüen feláll és kimegy.

 • User
  Dátum: 2019. május 20., 8:52
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hallgatom a háborgókat, eszembe jut a télen benn voltam egy hétig a kócerájba. Két szomszéd betegtársam, ágyilag, éjjel – nappal fölöslegesen hívogatták a nővéreket, már én nem bírtam szó nélkül, és tanácsokat adtak, hogy mivel kezelje őket, majd telefonon elmondták valakijüknek, ha mi nem sikerült, s dicsekedtek, ha félig is, de valamivel behúzták a nővéreket. Akkor gyógyultam meg, amikor hazamehettem, s becsuktam az ajtót magam mögött. Egyetlen dolog amivel szerintem foglalkozniuk kellene, az ápolók sokkel kevesebb száma, ami nem a betegek hibája…