Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokkal nagyobb lehet az új vírustörzzsel fertőzöttek száma

Sokkal nagyobb lehet az új vírustörzzsel fertőzöttek száma Románia

A hatóságok figyelemmel kísérik a koronavírus új típusú mutációjának a terjedését. A fővárosi Matei Balș Intézet orvosa, Adrian Marinescu szerint a fertőzött személyek valós száma jóval nagyobb lehet, és már közösségi fertőzésről lehet beszélni, hisz az a három személy, akinél kimutatták a vírus brit mutációját, nem külföldről érkeztek.

Hirdetés
Hirdetés

A szakember hozzátette, nincs ok pánikra, de figyelmesnek kell lenni, és követni kell a vírus terjedését. A lakosságnak továbbra is fegyelmezetten kell viselkednie, és annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban enyhült a nyomás az egészségügyi rendszeren, óriási tévedés lenne, most óvatlannak lenni, fejtett ki az orvos.

Európa több országában sem enyhítenek a járványügyi intézkedéseken és Romániának is ugyanolyan komolyan kell viszonyulnia a helyzethez, mint ezidáig – fogalmazott Adrian Marinescu. Az egészségügyi rendszernek fel kell készülnie arra, hogy megnőhet a fertőzöttek száma, és higgadtan kell reagálniuk.

Egyelőre nem terveznek újabb szigorításokat Romániában

Az új koronavírustörzs romániai megjelenése miatt egyelőre nem tervezik újabb szigorító intézkedések bevezetését, nyilatkozta Lucian Bode belügyminiszter. Azzal a felhívással fordult a lakossághoz, hogy tartsák be a jelenleg érvényben lévő óvintézkedéseket és tájékozódjanak a koronavírus elleni oltásról.

Egy televíziós interjúban a miniszter azt mondta, elemzik azt, hogy az új vírustörzs térhódítása esetén milyen óvintézkedésekre lesz szükség. Arra figyelmeztetett, hogy a gazdasági tevékenység teljes újrakezdése valamint az iskolák tervezett újranyitása esetén az óvatosság mindenki érdeke.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük