Felhívás!

Sevil Shhaideh döntött

Sevil Shhaideh döntött Románia

Meghozta döntését, és a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának csütörtökre tervezett ülésén közölni fogja azt – jelentette ki szerdán a DNA-tól távozóban Sevil Shhaideh kormányfőhelyettes, regionális fejlesztési miniszter (képünkön).

Ezzel arra reagált, hogy a DNA előtt várakozó újságírók egyike felvetette: Mihai Tudose miniszterelnök elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy bűnvádi eljárás folyik ellene.

„Én azt hiszem, hogy most is ugyanaz az ember vagyok, mindig tiszteltem a pártot, és az Országos Végrehajtó Bizottság volt az, amely ebbe a tisztségbe kinevezett. A döntésemet már meghoztam, a bizottság ülésén közlöm” – mondta Shhaideh, aki ügyvédje kíséretében jelent meg szerdán az Országos Korrupcióellenes Ügyészség székhelyén.

A kormányfőhelyettest a Belina-ügyként ismert iratcsomó kapcsán hívták be szerdán 14 órára a DNA-hoz, hivatali visszaélés gyanúja miatt folyik eljárás ellene ebben az ügyben. A DNA szerint Shhaideh, aki a feltételezett tettek elkövetésekor a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium államtitkára volt, hivatali visszaélést követett el, amikor törvénytelen módon átutalták a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.

Ugyanazon ügyben az alexandriai kataszteri hivatal több alkalmazottja ellen is eljárás indult. Shhaideh egy napra átruházta hatáskörét Sirma Caraman államtitkárra, állítólag azért, hogy utóbbi helyettesíthesse őt a kormány szerdai ülésén.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.