Felhívás!

Sepsiszentgyörgyön is tesztelik a hidrogénmeghajtású Solaris-autóbuszt

Sepsiszentgyörgyön is tesztelik a hidrogénmeghajtású Solaris-autóbuszt Románia

Két hónapon keresztül, összesen tizenkét romániai városban tesztelnek egy hidrogénmeghajtású Solaris-autóbuszt – közölte hétfőn a gyártó.

A Solaris Bus & Coach tájékoztatása szerint a zöld energiaforráson alapuló, Urbino 12-es típusú jármű sorrendben Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Brassóban, Sepsiszentgyörgyön, Iaşi-ban, Galacon, Konstancán, Bukarestben, Râmnicu Vâlceán, Craiován, Temesváron és Nagyváradon közlekedik majd.

A gyártó két-két napra bocsátja a városok rendelkezésére a hidrogénmeghajtású autóbuszt. Kezdeményezésének célja, hogy a helyi önkormányzatok tesztelhessék a járművet a tömegközlekedésben és ismerkedjenek meg a hidrogénnek, mint hatékony zöld energiaforrásnak az előnyeivel – olvasható a közleményben.

A gyártó tájékoztatása szerint az autóbusza számára a Linde Gaz Románia biztosítja az üzemanyagot. Utóbbi vállalat igazgatója, a közleményben idézett Ciprian lslai emlékeztetett arra, hogy a hidrogénmeghajtású járművek forgalomba helyezését az Európai Unió is támogatja.

A Solaris Urbino 12-es modell 2019 júniusában került piacra. A jármű autonómiája 400 km, és az elektromos buszokhoz hasonlóan zajtalanul, környezetszennyezés nélkül közlekedik.

A Solaris Bus & Coach vállalat több európai ország, köztük Németország, Hollandia, Olaszország, Svédország és Ausztria helyi tömegközlekedései számára biztosított már Urbino 12-es autóbuszokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.