Felhívás!

Sárkányölő Szent György harcával lelkesítenének

Sárkányölő Szent György harcával lelkesítenének Románia

George Simion, a Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) társelnöke mozgósító és lázító felhívást tett közzé az internetes közösségi oldalon, az üzenetet a sajtó is idézgeti.

“Megengedhetetlen, ami Romániában történik ezekkel a korlátozásokkal. Kötelességünk utcára vonulni. Nem maradhatunk a lakásainkban, vonuljunk az utcára a jogainkért, mert ezek a korlátozások természetellenesek. Jöjjetek a (bukaresti) prefektúra épülete elé. Úgy fogunk harcolni, mint Szent György a sárkánnyal”, írja izgatott hangnemben egyebek között Simion, a szövegét néhány óra alatt 14 ezren “lájkolták”, ezerhétszázan kommentelték, kétezer százan továbbküldték, azaz megosztották, hogy más Facebook-oldalakra is eljusson.

Az AUR-vezér pontokba szedett konkrét követeléseket is megfogalmaz, ezek között szerepel az is, hogy a hatóságok teljesen töröljék el a maszkviselésre vonatkozó rendszabályt, ne legyen kötelező az arcmaszk se kültéri, se beltéri helyszíneken, ne büntessék a maszk hiányát. A pártvezető “a Citu-Barna-Hunor kormány által keltett tömegpszichózisnak” nevezi a koronavírus-járvány megfékezését célzó egészségvédelmi szabályokat, szerinte a tiltások, korlátozások, kötelezettségek emberi jogokat sértenek.

“Az egész román népet bűnözőnek tekintik és a kollektív bűnösség elvén büntetik”, írja Simion,  aki bírálja a Covid-19-es járványhelyzet kezelését, “médiazsarnokságnak” nevezi a védőoltásra való buzdítást, szerinte a sajtó cinkossággal népszerűsíti a kísérleti fázisban lévő vakcinákat.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 30., 12:03
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ez a nacionalista retorika sehova nem vezet! Ideje lenne mar folismerni ,hogy nem a magyarok az ellensegek hanem a libernyak vilag migransal egyutt!

 • User
  Dátum: 2021. március 31., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A múlt század elején volt egy tizedes, akinek a nevét most ki irni sem szabad. Az is igy kezdte és lángba boritotta az egéssz világot, hogy nem egyedül az más tál tészta.

 • User
  Dátum: 2021. március 31., 10:12
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ez meg nem kapta el a koronavirust,de nem artana neki egy jo kis lecke.En is azt mondtam az egesz egy hulyeseg addig amig az egyik ismerosom majdnem bele halt ebbe,pedig fiatal eleteros,sportos ember volt.