Felhívás!

Saját felelősségre elhagyta a kórházat és meghalt egy koronavírusos férfi Temesváron

Saját felelősségre elhagyta a kórházat és meghalt egy koronavírusos férfi Temesváron Románia

Elhunyt egy 34 éves, koronavírus-fertőzött férfi, aki saját felelősségre hagyta el a temesvári járványkórházat hétfő este, miután egy hónapot töltött az intenzív osztályon, ahol az orvosoknak sikerült életben tartaniuk. A férfi – aki nem volt beoltva, és nem hitt a COVID-19 létezésében – tüdejének 80%-át károsította meg a vírus, sok ideg lélegeztetőgépen volt.

Dr. Cristian Oancea, a kórház menedzsere kedden számolt be arról, hogy az intenzív osztály orvosai még bent szerették volna tartani a pácienst, mert állapota nem volt túl jó, de a férfi estefelé, saját felelősségére, elhagyta a kórházat, és hazament a Temesvártól 60 kilométerre fekvő Egresre. Ott este rosszul lett, valószínűleg az úttól, vagy tüdőembóliát kaphatott, és meghalt. A családja kihívta a mentőket, de már nem tudták megmenteni, tette hozzá.

Leszögezte még, hogy az orvosok nem tarthatják a kórházban a betegeket, ha azok saját felelősségre haza akarnak menni. Azt is megemlítette, hogy öt-hat fős egészségügyi személyzet volt végig a férfi mellett, amíg az intenzív osztályon feküdt, hogy életben tartsák.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások