Felhívás!

Roxana bűnei

A Szekuritáté Adattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) hivatalosan kezdeményezte a bírósági eljárást annak bizonyítására, hogy Roxana Wring, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) bukaresti szervezetének volt vezetője együttműködött a diktatúra politikai rendőrségével, jelentéseket írt a “Rodica”, illetve az “R21” fedőnévvel és szignóval.

Az 1955-ben született hölgy az 1980-as évek végén elhagyta az országot, kivándorolt, ám azelőtt együttműködött a “szekuval”. A demokrácia éveiben költözött haza. Úgy került a CNSAS célkeresztjébe, hogy 2O16-ban jelölt volt a Bukarest 3-ik kerületének polgármester-választásán.
A hölgy 1988 előtt a néhai állami turisztikai irodáknál dolgozott idegenvezetőként, és beszervezésekor azt kérték tőle, tartsa szemmel a vele együtt utazó és üdülő külföldi vendégeket. A sajtónyilatkozatában Roxana Wring azzal védekezett, ő csupán aláírta a papírokat, amelyeket a főnökei elébe toltak. “Nem tehettem egyebet, nem utasíthattam vissza. Képtelenek megérteni az ilyesmit azok, akiket gyermekként ért a diktatúra bukása, vagy még később születtek”, mondotta.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.