Röviden

Árvízriadó péntekig

Az Országos Vízgazdálkodási Hivatal (INHGA) sárga jelzésű árvízriadót adott ki tegnap hat vízgyűjtő medencére, amely péntek reggelig érvényes. Az érintett folyók a Tisza romániai mellékfolyói, a Visó, az Iza, a Túr, a Lápos, a Nagy-Szamos, a Kis-Szamos és a Kraszna.

 

Nyílt napok az iskolákban

Nyílt napokat tartanak az iskolák február 23-a és március 2-a között, hogy az ősztől előkészítő osztályt kezdő tanulók és szüleik meglátogathassák a tanintézményeket, és beszélgethessenek a pedagógusokkal – adja hírül közleményében a tanügy-minisztérium. A szaktárca közleménye szerint azokat a gyerekeket lehet beíratni előkészítő osztályba, akik augusztus 31-éig betöltik a 6 évet. A szeptember 1-je és december 31-e között született gyerekek abban az esetben kezdhetik el ősztől az előkészítő osztályt, ha az úgynevezett pszichoszomatikus felmérés során iskolaéretteknek nyilvánítják őket. Az iskolai beiratkozások első szakasza február 27-e és március 16-a között, a másodikra március 24-e és 30-a között zajlik. A pszichoszomatikus felméréseket március 14-éig kell elvégezni.

 

Vonat alá került

Elütött a vonat tegnap reggel egy férfit a besztercei vasútállomás közelében. A 60 éves férfit több méteren át sodorta magával a mozdony. A férfi zúzódásokat szenvedett, és kórházba szállították. A rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Béremelés a tanügyben

Hozzávetőlegesen 20%-kal emelik a tanügyben dolgozó kisegítő személyzet bérét, 53 ezer alkalmazottat érint az intézkedés, amelyről sürgősségi rendeletet ad ki a kormány csütörtöki ülésén – nyilatkozta tegnap a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) elnöke, Simion Hăncescu. Hozzátette, a béremelés február elsejei hatállyal lesz érvényes, és a régiségpótlék kifizetése révén valósul meg. A Spiru Haret Szakszervezeti Szövetséget vezető Marius Nistor a tárgyalásról nyilatkozva elmondta, „lát hajlandóságot” a jelenlegi kormányban a pótlékokkal kapcsolatos problémák megoldására, amelyeket az előző kormány által hozott, 2016/99-es rendelet váltott ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.