Felhívás!

RÖVIDEN

Módosítana az RMDSZ

Konzultációt kezdeményezett a Romániai Magyar Demokrata Szövetség alapszabályának és programjának módosítására. Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök a Szövetségi Állandó Tanács csütörtöki ülését követően bejelentette: március 13-ig várják a civil szervezetek, a pedagógusszövetség, a történelmi magyar egyházak, RMDSZ-tagok, de főként a magyar emberek javaslatait az RMDSZ alapdokumentumainak a módosítására. Hozzátette: azt kérik az emberektől, hogy maguk is alakítsák azt az utat, amelyen a következő két évben halad majd az erdélyi magyarság legfontosabb politikai szervezete.

Nagy Feró nyert!                  

Megbírságolta az országos audiovizuális tanács csütörtökön a Román Televíziót (TVR), mert a pártatlan tájékoztatás szabályát megsértve tudósított a Beatrice együttes tavaly augusztusi kolozsvári koncertjéről. A hatóság 10 ezer lej bírságot szabott ki. A tudósításban a riporter „vitatottnak és revizionistának” nevezte az együttest. A hatóság szerint a köztelevízió megsértette az objektív tájékoztatás kötelezettségét, ami azt jelenti, hogy korrektül kell bemutatnia a tényeket, az eseményeket, a hír szövegének és a képeknek pedig össze kell függniük.

„Szuperoptimista” költségvetés

Szuperoptimistának nevezte Klaus Johannis államfő a Grindeanu-kormány 2017. évi költségvetési törvényét csütörtökön, ugyanakkor bejelentette, mégis kihirdette a jogszabályt, mert az országnak szüksége van a büdzsére. Az elnöknek joga lett volna megfontolásra visszaküldeni a törvényt a parlamentnek, de ha azt a törvényhozók változatlan formában szavazzák meg, másodszor már nem tagadhatta volna meg a kihirdetését. Johannis nehezményezte, hogy a kormány „hatalmas” kiadásokat irányoz elő, és több mint 10 milliárd eurós hitelt készül felvenni.

Népszerű üdülési csekkek

Tavaly több mint háromszorosára, 10 millió euróra nőtt az üdülési csekkel vásárolt turisztikai szolgáltatások értéke Romániában – közölte a román turisztikai ügynökségek országos egyesülete (ANAT). Tavaly 1,1 millió üdülési csekket kaptak a román dolgozók, ez 2015-höz képest több mint háromszoros, 2014-hez mérten pedig csaknem hatszoros növekedés. Hozzátette: 2016-ban 15 százalékkal nőtt a román belföldi turizmus, aminek fő hajtóereje az üdülési csekk volt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.