Felhívás!

Röviden

Télen hideg? Még ilyet!

Gabriela Firea, a főváros polgármestere a készenléti bizottság gyűlésén közölte, hogy Bukarest óvodáiban, iskoláiban és líceumaiban hétfőn és kedden nem lesz oktatás a meteorológusok által előrejelzett fagyos idő, erős szél és havazás miatt.

 

Kikötőben süllyedt el

Törökországi halászhajó süllyedt el szombat délután a konstancai kikötő északi részében, egyelőre ismeretlen okokból. A hajót hónapok óta a román hatóságok tartóztatták fel, miután fedélzetükön illegális bevándorlókra bukkant a határőrség. A török hajó erősen megrongálódott állapotban volt, őr nem tartózkodott rajta, így a balesetnek nincs áldozata. A hatóságok lebegő gáttal kerítették el a roncsot az üzemanyagtartályban lévő szénhidrogének tengervízbe kerülésének megakadályozása érdekében.

 

Szedi áldozatait

Már 54-re emelkedett azok száma, akik influenza miatt haltak meg idén – közölte vasárnap az Országos Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványtani intézet. A legutóbbi áldozat egy 77 éves, Bihar megyei nő, aki más betegségekkel is küzdött és nem volt beoltva influenza ellen.

 

Ezek a nyugatiak…

Bírálta az Antena 3 hírtelevízió beszélgetős műsorában a nyugati lapok újságíróit Viorica Dăncilă miniszterelnök, amiért azok negatív kontextusban cikkeznek Romániáról. A múlt hét eleji brüsszeli látogatását felidézve úgy vélte, valamennyi újságíró tendenciózus kérdéseket tett fel neki, csak azért, hogy negatív képet festhessen Romániáról, és áldozati bárányként tüntethesse fel Laura Codruța Kövesi korrupcióellenes főügyészt. Kijelentette, biztosította Antonio Tajanit, az Európai Parlament elnökét, Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, valamint Jean Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, hogy jómaga is a korrupcióellenes harc folytatása és az független igazságszolgáltatás mellett kötelezte el magát, de ezt az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásával szeretné elérni. Hozzátette, arra kérte a brüsszeli politikusok, hogy ha tájékozódni szeretnének a romániai helyzetről, akkor azt hivatalos forrásból, a Victoria-palotán keresztül tegyék.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások