Felhívás!

Röviden

Rengett a föld
Tegnap reggel a szomszédos Buzău megyében megmozdult a föld, a szeizmológiai műszerek a Richter skálán 2,7 fokos rengést rögzítettek. A földrengés 10 óra 9 perckor, 124 kilométer mélyen történt, és ez volt a negyedik az utóbbi három napban, amelyek nagyságát 3 és 3,5 fok között mérték.

Két sör = kormány-­program?
Kelemen Hunor a MIÉRT szombati ülése után azt nyilatkozta, hogy miután Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezetője elolvasta a 2018–2020-as kormányprogramot, az volt a véleménye, mintha a „mezőgazdasági minisztériumban írták volna két sör megivása közben”. Éppen ezért felhívta kollégái figyelmét, hogy máig olvassák el a 278 oldalas dokumentumot, és fogalmazzák meg véleményüket, mert a kormányprogram hosszú lejáratú. A helyzet komolytalanságát már az is jelzi, hogy Petre Daea mezőgazdasági miniszter a téma kapcsán csak azt tartotta fontosnak megjegyezni, hogy ő utoljára 1968-ban rúgott be…

Már tegnap gyűléseztek
Tegnap a szociáldemokraták (PSD) és a liberális-demokrata koalíció (ALDE) tagjai a parlamentben találkoztak, hogy előzetes tárgyalásokat folytassanak a kormányprogramról és a következő parlamenti időszakról. A PSD részéről Liviu Dragnea pártvezér, míg az ALDE-t képviselve Călin Popescu Tăriceanu vett részt a megbeszélésen, amin jelen volt Viorica Dăncilă miniszterelnök-várományos is. Tăriceanu a megbeszélés végén elmondta: a párhuzamos állam elleni harcról is sokat tárgyaltak az egyeztetésen. A Dăncilă-kormány tagjait ma hallgatják meg a szakbizottságokban, majd a parlament dönt arról, hogy megkapják-e a bizalmat.

Jegelték az A8-ast
Egyelőre semmi nem lesz a Marosvásárhely és Gyergyóditró közötti, 96 km hosszú 8-as számú autópályából, ami a Bolyaiak városa és Moldova között létesített volna kapcsolatot. A szerződést ugyanis a Közútiinfrastruktúra-kezelő Országos Társaságnak fel kellett bontania egy, a korrupcióellenes ügyészség asztalán kikötő számvevőszékes jelentés okán. Ez a jelentés azután született, hogy a társaság minden különösebb indoklás nélkül egy újabb megvalósíthatósági tanulmányt rendelt. A szerződés felbontása viszont rendkívül rossz hír: újabb évekkel tolódhat a tulajdonképpeni munkálat megkezdése.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.