Felhívás!

RÖVIDEN

Karddal megsebesített rendőr

A belügyminisztérium egyik helikopterén szállították a jászvásári sürgősségi kórházba azt a rendőrt, akit egy kivizsgálás alatt álló személy sebesített meg. A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya kedd reggel nyolc házkutatást végzett egy bűnözőcsoport felszámolása érdekében. Egyik, Radócon végzett akció során karddal támadták meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fején és karján, jelenleg válságos állapotban van. A tettest 2016 júliusában már letartóztatták kábítószer-kereskedelem miatt, később azonban hatósági felügyelet alá helyezték, az intézkedés időtartama idén októberben járt le. A támadót a rendőrök ártalmatlanították, az ügyészség vizsgálja ki az ügyet.

340 lejre vásárol a Mikulás

Egy piackutatás szerint a román állampolgárok idén átlagosan 340 lejt költenek Mikulásra, kevéssel többet, mint tavaly. Azok közül, akik azt nyilatkozták, hogy vásárolnak ajándékot Mikulásra, 44% 100 és 250 lej közötti összeget szán erre a célra, 31,6% 251 és 500 lej közti összeget fog elkölteni, míg 16,3% több mint 500 lejt. Az ajándékozók 7,7%-a 100 lejnél kevesebbet szán erre a célra. A tanulmány készítői arról is beszámoltak, hogy a megkérdezettek 72,5%-a tervez édességet venni Szent Miklós napjára, 45,3%-uk játékokat, 40,3%-uk ruhaneműt vagy lábbeliket is vesz. Sok helyen gyümölcs, illatszer, kozmetikum, könyv, elektronikai cikk, okostelefon, táblagép vagy üdülőjegy is kerül a csizmákba. 4,4% ötletek hiányában pénzt ajándékoz Mikulásra.

Megvette a Praktikert a Kingfisher

Megvette a Praktiker Romania barkácsáruházlánc részvényeinek száz százalékát a Susli családtól a Kingfisher vállalatcsoporthoz tartozó Brico Depot Romania. A román barkácsáru- és lakberendezési piac egyik főszereplőjének számító Praktiker 26 áruházat működtet az országban, és több mint 1600 alkalmazottat foglalkoztat, tavaly 140 millió eurós forgalmat bonyolított le. A Brico Depot-nak 15 áruháza és csaknem ezer alkalmazottja van az országban, forgalma pedig tavaly elérte a 144 millió eurót.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.