Felhívás!

RÖVIDEN

Szökött rab

Külső munkavégzés közben megszökött csütörtök reggel a Konstancához közeli Poarta Albă-i börtön egyik fogvatartottja. A gyilkosság miatt 20 év börtönbüntetésre ítélt, 38 éves Valentin Perdeicu egy baromfitenyésztő cég telephelyén dolgozott felügyelet alatt, 12 másik rab társaságában, amikor eltűnt. A Piatra Neamţ-i férfi atletikus testalkatú, 168 cm magas, haja sötétbarna. Megszökésekor világosszürke nadrágot és világoszöld pólót viselt.

Meglőtt rendőr

Lábon lőttek egy Hunyad megyei rendőrt, aki két kollégájával együtt az orvvadászat megelőzését célzó akción vett részt a csütörtökre virradó éjszaka. Az elkövető akkor lőtt rá a rendőrre, amikor utóbbi megállásra szólította fel, az incidens Tisza településen történt, a sérültet kórházban ápolják. Az elkövetőt keresi a rendőrség, az ügyben hatósági közeg bántalmazása, illegális fegyverhasználat és gyilkossági kísérlet miatt indult eljárás.

Meglátogat Macron

Augusztus 24-én Romániába látogat Emmanuel Macron, Franciaország elnöke, akit idén választottak Franciaország elnökének, és ez lesz az első romániai vizitje. Klaus Johannis államfő júniusban, az Európai Tanács ülésének szünetében találkozott a francia elnökkel.

Körözött üzletember

Körözést adtak ki Gabriel Puiu Popoviciu román ingatlanmágnás ellen, akit hét év szabadságvesztésre ítélt a román legfelsőbb bíróság, de a jelek szerint elhagyta az országot. A legfelsőbb bíróság szerdán hirdette ki az ítéletet, de Popoviciut nem tudták börtönbe zárni, mert nem jelentkezett önként a rendőrségen, és a hatóságok nem találták meg romániai lakcímeinek egyikén sem. Azt állítják róla, hogy az ország egyik legbefolyásosabb ingatlanbefektetője és Bukarest területe 1 százalékának birtokosa.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.