Felhívás!

RÖVIDEN

Felügyelet alatt Para Lóránt

Vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt május 10-ei kezdettel hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Para Lórántot, a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egykori főtitkárhelyettesét. A vádhatóság szerint 2010-ben Para Lóránt 250.000 lejt kapott egy cégtől, cserében egy gátépítési munkálattal való megbízásért, amelynek értéke 5 millió lej volt. A gyanúsított ugyanebben az évben a DNA szerint egy alárendeltjétől tengerparti és ausztriai üdüléseket fogadott el, cserében az illető megtarthatta vezetői posztját a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium alárendeltségébe tartozó intézmény élén, és pénzbeli támogatást is kiutaltak bizonyos felújítási munkálatok elvégzésére, amelyeknek ez az intézmény lett a haszonélvezője.

Éhségsztrájk a hőerőműnél

Éhségsztrájkba kezdett a marosnémeti (Mintia) hőerőmű vezérlőjében tiltakozó egyik alkalmazott, mert elégedetlen, ahogyan a Hunyad Energetikai Komplexum (CEH) vezetősége reagált a csütörtök reggel spontán sztrájkba lépett munkavállalók követeléseire. Az éjjeli váltásból ott maradt egyik munkásról van szó, aki elégedetlen azzal, hogy a tiltakozókat nem a kellő tisztelettel kezeli a vállalat vezetősége. A hőerőmű termomechanikai részlegének dolgozói csütörtök reggel robbantottak ki spontán sztrájkot – az emberek nem kezdték meg a munkát, mert elégedetlenek a munkakörülményekkel.

UPDATE: Véget ért a marosnémeti (Mintia) hőerőmű termomechanikai részlegén dolgozók sztrájkja, miután a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum (CEH) vezérigazgatója, Viorel Stancu csütörtök délután megígérte, hogy két héten belül egy bizottság kielemzi az alkalmazottak követeléseit és megoldásokat kínál azokra.

Jönnek az önkéntes orvosok

Jövő héten ismét Székelyföldön végeznek szűrővizsgálatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai. Május 14. és 21. között a gyógyító körúton 32 orvos és egészségügyi szakember vesz részt, akik Székelyudvarhelyre, Karcfalvára, Csíkmadarasra, Csíkrákosra, Gyimesbükkre, Kápolnásfaluba, Csíkszentmihályba, Csíkcsicsóba, Csíkszentmártonba és Csíkszeredába látogatnak el. 2016-ban a szervezet önkéntesei közel 12 000 vizsgálatot végeztek, a szűrővizsgálatok eredményeképp 68 gyermek esetében javasoltak magyarországi kivizsgálást, gyógykezelést vagy műtétet, és 41 gyermek jutott általuk ingyenesen szemüveghez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.