Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Törcsvári lidérces üdvözlet

A Vlad Țepeș néhai havasalföldi uralkodó életéből ihletődött, ám több író által „legendásított” Drakula film ismét elérhető az internetes Netflix szolgáltatónál. A csatorna 2020. január 4-én tűzte műsorára a több részes filmet. Az alkalomból lidércesen humoros üdvözletet tett közzé a Törcsvári-kastély gondnoksága, amelynek egy része így szól: „Álmaink ismét üldözöttek lesznek, a képernyőket sokan figyelik. Jó, hogy megjöttél, Gróf! Jobban nézel ki, mint bármikor!” A romániai és – főleg – erdélyi „Drakula-mítosz” megosztja a véleményeket, sokan hibának vélik azt, hogy egy kegyetlenkedő vérszívó jelentse a turistacsalogató reklámot valamelyik településnek, kastélynak (pl. Törcsvár), egyéb történelmi építménynek. Mások szerint nagyon helyes idegenforgalmi stratégia kihasználni ezt a lehetőséget még akkor is, ha a sok legendának nincs valós alapja. (bl)

Kutyát akasztott

Őrizetbe vett a bukaresti rendőrség egy 44 éves férfit, akit egy kutya felakasztásával gyanúsítanak. A kutya felakasztott tetemét pénteken találták meg a rendőrök egy bukaresti, első kerületi ingatlan gázvezetékének csövén. Az ügyben vizsgálatot indított az ügyészség, és szombaton őrizetbe vettek egy gyanúsítottat. A 44 éves férfi ellen szándékos és jogtalan állatpusztítás miatt zajlik eljárás.

A második földrengés

A Richter-skála szerinti 3,2-es erősségű földrengést észleltek tegnap 4 óra 58 perckor Vrancea megyében. Az országos földfizikai intézet tájékoztatása szerint a földmozgás 99 kilométeres mélységben történt Brassótól 78, Bákótól 94, Ploieşti-től 99 kilométerre. Ez volt a 2020-as esztendő második földrengése az év első napján jegyzett 3,4-es erősségű után.

Medvegázolás Szebenben

Halálra gázolt az autó szombat este egy medvebocsot a Szeben megyei Mikeszásza településen. A Szeben megyei vadászegyesület Facebook-oldalán közzétett bejegyzés értelmében az állat tetemét átadták a megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság illetékeseinek. Az elmúlt években számos medvegázolás történt Szeben megyében, mind autósztrádán, mind országúton és megyei úton.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük