Felhívás!

Röviden

Elcsúszott a kenőpénzen

A Maros megyei ügyészség által megszervezett akcióban tetten értek egy nőt, aki 400 euró kenőpénzt adott egy rendőrnek azért, hogy ne állítson össze bűnügyi iratcsomót a fiának, aki a közlekedési törvényt szegte meg, írja az Agerpres. A nőt vesztegetés gyanújával 30 napra hatósági felügyelet alá vonták.

Vízhiány a termőföldeken

Március 10-ig jelentős a vízhiány a bánsági és a dobrudzsai őszi búzával elvetett termőföldeken, valamint Erdély legnagyobb részén. Az őszi búzával bevetett területeken, a 0–100 centiméteres talajmélységben a víztartalom alacsony, főleg Bánságban és Dobrudzsában, de Erdély, Olténia és Moldva nagy területein is. Máramarosban, Partiumban, Erdély északi részén a termőföld víztartalma kielégítő, több helyen az optimálishoz közeli mondják a szakemberek. A következő időszakban az ilyenkor szokásosnál enyhébb lesz az idő, a nappali hőmérsékletek 3 és 15 Celsius-fok között várhatók, ez akár 10 fokkal is több a sokévi átlagnál. Az agrometeorológia szakemberek ebben a periódusban az őszi vetések rendszeres ellenőrzését ajánlják, és az időszak alkalmas a vetések műtrágyás kezelésére is.

Mint a villám

211 km/órás sebességgel futott radarba egy gépkocsivezető szombaton az A2 autópályán, a Bukarest–Konstanca útszakaszon. A rendőrök 1305 lejes bírságot szabtak ki a 33 éves turnu-severini férfira és 90 napra felfüggesztették gépkocsivezetői jogosítványát . Ugyanazon a délelőtt egy kolozsvári férfi 226 km/órás sebességgel futott az A1 autópályán.

Turcan ügyvivő maradt

A PNL országos koordinációs tanácsa megerősítette Raluca Turcant a párt ügyvivő elnöki tisztségében – június 17-re összehívták a párt kongresszusát. A szavazáson Turcan nagy többséget kapott, csak négy ellenszavazatot és egy tartózkodást regisztráltak. Ugyanakkor nagy többséggel erősítették meg Cristian Buşoit is a párt ügyvivő főtitkári tisztségében. Raluca Turcan azt nyilatkozta, hogy Klaus Johannis államfő a PNL partnere és az is marad.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.