RÖVIDEN

18.000 iskolakezdő

17.721 kérést regisztráltak az elemi oktatási rendszerbe való beiratkozások első napján, február 27-én 18 óráig az országban– tájékoztat a tanügyminisztérium. Az első szakaszban a szülők vagy törvényes gyámok március 16-áig írathatják be a gyerekeket, a kérvényeket interneten vagy az oktatási intézményekben tölthetik ki. Az online kitöltött kérvényeket naponta 8-18 óra között hagyják jóvá hét közben, 9-13 óra között szombaton. A jóváhagyott módszertan szerint a beiratkozott diákok és a szabadon maradt helyek listáját március 22-én és 23-án függesztik ki az iskolákban, valamint közzéteszik a megyei tanfelügyelőségek honlapján is. A beiratkozás második szakasza március 24-e és 30-a között zajlik. A végleges eredményeket április 6-án teszik közzé, április 7-e és 13-a között a tanfelügyelőségeknek meg kell oldaniuk a második szakasz után is függőben maradt eseteket.

Érdekellentét

Adminisztratív jellegű érdekellentétet állapított meg az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Horváth Anna kolozsvári alpolgármester esetében, ugyanakkor közölte, hogy fennáll a büntetőjogi érdekellentét gyanúja is, ennek kivizsgálása érdekében az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) fordult.

Sürgős a beíratás…

Dulakodás tört ki a gépjármű-bejegyzéssel és jogosítványokkal foglalkozó Kolozs megyei hivatalnál. A gépjármű-bejegyzési ablak előtt több tucat ember között történt incidens során a csendőrség beavatkozására is szükség volt. A vita abból indult, hogy egyesek hétfő este egy várólistát állítottak össze, azonban kedd reggel több személy is beállt a sorba még nyitás előtt, hogy idejében benyújthassák okirataikat.

Kibékültek a felek

Kibékültek a szombat hajnalban egy kolozsvári belvárosi utcán történt összetűzés érintettjei, és a fejbe vert székelyföldi fiatal visszavonta a vasárnap tett feljelentését. A felek tisztázták, hogy nem etnikai színezetű volt a konfliktus, az incidenssel kapcsolatban emlegetett fegyvernek látszó tárgyról kiderült, hogy pisztoly alakú gázspray, azaz nem bejelentés-köteles fegyver.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.