Felhívás!

Röviden

Szekérrel csak józanul!

Amint arról tegnap írtunk, a digi 24.ro internetes portál bemutatta a 13 legártalmasabb Btk.-módosítást. Ugyanaz a forrás megemlíti azt is, hogy a módosító törvénytervezet szerint a szekeret ittasan vezető személyeket ugyanúgy büntetnék, mint a gépkocsivezetőket: amennyiben a véralkoholszint meghaladja a 0,80 g/l-t, az illetőt 1-től öt évig terjedő börtönbüntetéssel vagy pénzbírsággal sújtanák.

 

Patakba zuhantak

Keddre virradóan tíz személy sérült meg a Maros megyei Iszló település környékén történt autóbalesetben – tájékoztatta az Agerprest Andreea Pop, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A két gépkocsi Iszlótól Székelyhodos felé tartott a DJ 153 A jelzésű megyei úton, amikor egy balkanyarban, az útviszonyokhoz képest nagy sebesség miatt, a Hodos-patakába zuhant. A gépkocsikat egy 17, illetve egy 25 éves fiatal vezette – részletezte Andreea Pop. A 17 éves fiatalember súlyos, kilenc másik személy könnyebb sérülésekkel került kórházba. A fiatal semmilyen kategóriájú vezetési engedéllyel nem rendelkezett, ezért engedély nélküli vezetésért és gondatlanságból elkövetett testi sértésért indítottak eljárást ellene. Az ő autójában hatan, a másikban négyen utaztak. Az első vizsgálatok szerint a két sofőr nem versenyezett egymással.

 

Csökkenőben a népesség

2018 májusában 1733 gyermekkel kevesebb született, mint 2017 májusában, az elhunyt személyek száma pedig 450-nel volt több – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataiból. A gyermekhalandóság mértéke is nőtt, 12-vel több egy év alatti gyermek hunyt el, mint egy évvel korábban. Májusban Romániában összesen 170-nel kevesebb házasságot (12.294) anyakönyveztek, mint 2017 májusában, ugyanakkor a válások száma 475-tel csökkent. Májusban 15.301 gyerek született, 2592-vel több, mint áprilisban, az elhalálozások száma pedig 695-tel csökkent áprilishoz képest. A természetes szaporulat negatív volt 2018 májusában (-5623 személy) csakúgy, mint 2017 májusában (-3440 személy).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 11., 11:59
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ketszer akkora buntetest erdemelnek a szekeresek! A tobbseg nem pcsak reszeg, de a kozlekedesi szabalyokat sem idmeri, hetarzaji meg esze agaban sincs!!!