Felhívás!

Röviden

Támadt a medve

Hétfőn este medve támadt egy pásztorra, aki juhait legeltette Kissolymos határában. A 34 éves férfinak, aki vélhetően el akart szaladni, a jobb bokáját harapta meg a medve. A rendőrség értesítette a mentőszolgálatot, akik átvették a férfit, és elszállították a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi részlegére.

 

Mint a FSN idején

Hivatalból kivizsgálást indított Dorina Rusu, az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagja Liviu Dragnea bizonyos kijelentéseivel kapcsolatban, amelyeket vasárnap tett az Antena 3 televízió műsorában. Rusu szerint a PSD elnöke súlyos kijelentéseket tett, anélkül, hogy bizonyítékkal támasztotta volna alá azokat, fenyegette az ügyészeket és az államfőt, kijelentette, hogy az Európai Unió és a NATO finanszírozta a párhuzamos államot, civil szervezeteket rágalmazott, és azt sugallta, hogy amennyiben az igazságszolgáltatásban nem vesznek a dolgok a PSD számára kedvező fordulatot, akkor még több tüntető érkezik majd Bukarestbe, akik annyi időt töltenek ott, amennyire szükség lesz. Az Országos Audiovizuális Tanács tagja szerint Dragnea kijelentései azokra az időkre emlékeztetnek, amikor 1990-ben a Nemzeti Megmentési Front (FSN – szerk.) munkásokat rendelt ki az utcákra, rendet teremteni azok között, akik a hatalom szerint „eladták magukat az idegeneknek”, vagyis az ellenzékiek között. Rusu felhívja a figyelmet, hogy a műsorvezető ezúttal sem avatkozott közbe, noha a sajtó munkatársainak mindig szem előtt kéne tartaniuk az audiovizuális törvényt.

 

Hátrább az agarakkal!

Óvatosságra intette az Európai Bizottságot a készülő közigazgatási törvénykönyvről tett kijelentésekkel kapcsolatban Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter. „Felkérem az Európai Bizottságot, hogy legyen óvatosabb az ilyen kijelentésekkel, mert a közigazgatási törvénykönyv még nem öltött végleges formát. Románia mindig tiszteletben tartotta vállalásait, és tiszteletben is fogja azokat tartani”. A sajtóhírek szerint, mivel Románia nem tartotta magát az előzetes (ex-ante) feltételekhez, országunk azt kockáztatja, hogy a 2014–2020-as periódusban elveszít 553,19 millió eurót.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.