Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Romániába látogat Kamala Harris amerikai alelnök

Romániába látogat Kamala Harris amerikai alelnök Románia

Romániába látogat az Egyesült Államok alelnöke, hogy országa szolidaritásáról biztosítsa a NATO keleti szárnyán található szövetségeseket – közölte hétfőn Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője, aki szerint Kamala Harrist március 9-11. között Romániába és Lengyelországba várják.

Hirdetés
Hirdetés

Kamala Harris “azért megy oda, hogy demonstrálja az Egyesült Államok támogatását szövetségeseink és partnereink munkája iránt”. Az ukrán népnek nyújtott támogatásunkról fog beszélni. A tény, hogy ott lesz, szerintem erős üzenetet továbbít. Az amerikai alelnök találkozni fog számos, a keleti szárnyon lévő partnerünkkel, NATO-szövetségeseinkkel, és kifejezi elkötelezettségünket, hogy tökéletes összhangban működünk velük, és továbbra is támogatjuk erőfeszítéseiket a régióban” – mondta Jen Psaki.

“Az Egyesült Államok azt szeretné, ha szövetségeseink tudnák, hogy velük vagyunk, és ez így is van, de az, hogy fizikailag is jelen vagyunk és meglátogatjuk az érintett régiókat, mutatja meg valójába célunkat és az elszántságunkat. Tehát amikor ilyen látogatásokról hallanak, és látják, hogy megtörténnek, akkor ezek azt a célt szolgálják, hogy megmutassuk szövetségeseinknek, hogy jelen vagyunk” – mondta néhány napja David Muniz, az Egyesült Államok romániai diplomáciai képviseletének vezetője a Digi24-nek adott interjúban, utalva Kamala Harris alelnök látogatására.

A Fehér Ház március 4-én, pénteken kiadott közleményében erősítette meg a látogatást, azt írták, hogy Kamala Harris megbeszélései arra összpontosítanak majd, hogy az Egyesült Államok hogyan támogathatja Ukrajna szomszédait az erőszak elől menekülők befogadásában és megsegítésében. “Látogatása a NATO-szövetség erejét és egységét, valamint a NATO keleti szárnyának szövetségesei iránti amerikai támogatást fogja demonstrálni az orosz agresszióval szemben. Ez alá fogja támasztani az ukrán nép támogatására irányuló közös erőfeszítéseinket is. Az alelnök a lengyel és román vezetőkkel folytatott megbeszélései során megerősíti a szoros koordinációt a kiprovokálatlan és indokolatlan orosz invázióra adott válaszlépésekkel kapcsolatban” – közölte a Fehér Ház.

Az Egyesült Államok légi támogató műveleti központot hoz létre Romániában

Lloyd Austin védelmi miniszter az ukrajnai orosz invázió közepette további csapatok és katonai felszerelések telepítését rendelte el Európa különböző részeire. A lépéssel az Egyesült Államok NATO-szövetségeseinek támogatását kívánják erősíteni – mondta a CNN újságíróinak egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő.

A védelmi minisztérium összesen 500 katonát küld Európába – mondta a tisztviselő. A misszió keretében KC-135 típusú légitankereket is küldenek Görögországba.

Lengyelországban és Romániában légi támogató műveleti központokat hoznak létre, Németországba pedig egy ellátó és karbantartó századot küldenek – mondta a tisztviselő.

Ezekkel a telepítésekkel az Európában állomásozó amerikai katonai személyzet teljes létszáma mintegy 100 ezer főre emelkedik – mondta a tisztviselő.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások