Felhívás!

Romániába látogat az amerikai elnök felesége, Jill Biden

Romániába látogat az amerikai elnök felesége, Jill Biden Románia

Május 5-e és 9-e között Romániába és Szlovákiába látogat az Amerikai Egyesült Államok first ladyje, Jill Biden – közölte a Reuters.

Jill Biden május 6-án, pénteken amerikai katonákkal találkozik majd a Kontanca megyei Mihail Kogălniceanu légi bázison, majd Bukarestben megbeszéléseket folytat a román kormány képviselőivel, továbbá találkozik az amerikai nagykövetség illetékeseivel, segélyszervezetek munkatársaival és ukrajnai menekült gyerekekkel foglalkozó tanárokkal.

Szlovákiában Pozsonyba, Kassára és Felsőnémetibe látogat el az amerikai elnök felesége, ahol kormányképviselőkkel, segélyszervezetek képviselőivel és menekültekkel találkozik.

Május 8-án, vasárnap – az Egyesült Államokban ekkor ünneplik az anyák napját – Jill Biden az orosz invázió miatt otthonaikat elhagyni kényszerült anyákkal és gyermekekkel fog találkozni.

Az ENSZ adatai szerint április 27-éig mintegy 5,5 millióan hagyták el Ukrajnát a háború miatt, közülük több mint 3 millióan Lengyelországba, 817 ezren Romániába és csaknem 372 ezren Szlovákiába menekültek.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások