Felhívás!

Románia tárgyalásokba kezdtett Magyarországgal koronavírusos betegek átvételéről

Románia tárgyalásokba kezdtett Magyarországgal koronavírusos betegek átvételéről Románia

Románia tárgyalásokat kezdett a magyar hatóságokkal arról, hogy néhány súlyosa állapotú, koronavírusos beteget a szomszédos országba szállítsanak kezelésre – közölték hivatalos források az Europa FM-mel.

Eddig Magyarország az egyetlen ország, amellyel Románia tárgyalásokat folytat a kritikus állapotú betegek átszállításáról. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter két hete ajánlotta fel a segítséget Romániának.

Attól függően, hogy a magyarországi kórházak milyen kapacitásokat tudnak biztosítani Romániának, a határ menti megyékből fogják a súlyos betegeket átszállítani.

Az eddigi tárgyalások alapján a betegek átszállítása csak mentőautókkal történhet, mivel repülőgépes szállítás esetén veszélyt jelentenek az oxigénpalackok, amelyekhez a súlyos tüdőelégtelenségben szenvedők csatlakoztatva vannak – magyarázták hivatalos források az Europa FM-nek.

Romániában kritikus szakaszába lépett a koronavírus-járvány, a kórházak zsúfolásig megteltek, és naponta több százan halnak meg a betegség következtében.

(Europa FM)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások