Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Románia schengeni csatlakozását sürgeti az Európai Bizottság

Románia schengeni csatlakozását sürgeti az Európai Bizottság Románia

Egyebek mellett Románia, Bulgária, Horvátország és Ciprus csatlakozását kéri az Európai Bizottság a schengeni övezet reformját célzó stratégiában. Klaus Iohannis államfő is azt mondja, ez a csatlakozás Románia számára is kiemelt politikai célkitűzés, bár az egészségügyi válság miatt komolyan sérült a térség működőképessége.

Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Bizottság tegnap juttatta el a schengeni térség reformját célzó stratégiáját az Európai Parlament és az Európai Tanács elé. „A belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet visszaállítása rendkívül fontos az egész Európai Unió számára. Ezt elismeri az Európai Parlament és az Európai Tanács is, kérték a schengeni térség normális működésének visszaállítását” – idézte a Mediafax hírügynökség a stratégiát.

A stratégia kéri a schengeni térség bővítésének lezárást úgy, hogy Bulgária, Románia, Horvátország és Ciprus is telje jogú haszonélvezője legyen – húzza alá az Európai Bizottságnak a stratégiáról szóló közleménye. A schengeni-övezethez való csatlakozás továbbra is Románia egyik fő politikai célkitűzése, és része annak a kötelezettségvállalásnak, amelyet országunk az EU-csatlakozási szerződésben tett – jelentette ki Klaus Iohannis. Az államfő kiemelte, Románia már több mint tíz éve eleget tesz a csatlakozási követelményeknek, és példát mutat az Európai Unió biztonságának megteremtésében.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük