Felhívás!

“Románia Bergamója”: az országban elhunytak közel fele a suceavai kórház páciense volt

“Románia Bergamója”: az országban elhunytak közel fele a suceavai kórház páciense volt Románia

A koronavírus miatt elhunyt romániaiak fele a Suceava megyei kórház páciense volt, ugyanakkor a 103 igazolt koronavírus-fertőzött egészségügyi dolgozó közül 70 ebben a kórházban dolgozik (27 orvos, 30 asszisztens, 13 ápoló).

A COVID-19 okozta komplikációk következtében elhunyt 12 személy közül 5 a suceavai kórházba volt beutalva, oda, ahol csak hétfőn 52 alkalmazottról derült ki, hogy koronavírussal fertőzöttek.

A kórházat fertőtlenítés céljából teljesen bezárták, az ügyészség pedig in rem bűnügyi nyomozást indított a fertőző betegségek leküzdésének meggátolása és hivatali visszaélés vádjával, ugyanis a Suceava megyei hatóságok nem tartották be a fertőző betegségek megelőzésére vonatkozó rendelkezéseket és szabályokat.

Nelu Tătatu egészségügyi államtitkár személyesen utazott a helyszínre, hogy kezelésbe vegye az egyre drámaibb helyzetet.

Elrendelték ugyanakkor a kórházban fekvő 124 páciens átszállítását más intézményekbe, illetve rendelkeztek arról, hogy az enyhébb esetek kezelését otthon folytassák.

A fertőtlenítés után a iaşi-i kórházak és a suceavai magánklinikák orvosai veszik át megfertőződött kollégáik helyét.

A kórházban a helyzet azután fajult el, miután a kórház igazgatója, Mircea Alexandru Macovei egy miniszteri rendeletre hivatkozva berendelte dolgozni a kórház összes alkalmazottját, függetlenül attól, hogy egészségesek, koronavírus-gyanúsak, vagy akár fertőzöttek voltak.

A keddi nap folyamán országos szinten hat elhalálozást jegyeztek a koronavírus miatt, ebből ötöt Suceaván.

Eddig az ország öt kórházából jeleztek koronavírussal fertőzött orvosi dolgozókat, mind közül a suceavai kórházban a legsúlyosabb a helyzet.

(G4Media/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások