Felhívás!

Románia az uniós alapok 32 százalékát hívta le ebben a költségvetési ciklusban

Románia az uniós alapok 32 százalékát hívta le ebben a költségvetési ciklusban Románia

Románia 9,8 milliárd eurót, azaz a rendelkezésre álló Európai Uniós alap 32 százalékát hívta le ebben a költségvetési ciklusban – jelentette be pénteken, egy tevékenységi összefoglalóban Roxana Mînzatu, európai alapokért felelős miniszter. A tárcavezető szerint az uniós átlag 35 százalék.

Mînzatu azt mondja: ezt az összeget visszaigényelte és már meg is kapta Románia.

A miniszter szerint a Románia rendelkezésére álló 31 milliárd euróból, a kohéziós politikára szánt 23 milliárd eurót a regionális fejlesztési és az európai alapok minisztériuma kezeli.

Azt mondja: míg 2016-ban az operacionális programokra lehívható összegből 15 milliárd euróra volt benyújtott pályázat (a rendelkezésre álló összeg 54%-a), ez a szám most 25,4 milliárd euró (95%). Ugyanebben az időszakban az aláírt szerződések száma 238-ról 7.112-re nőtt, ezek értéke pedig 1,3 milliárd euróról 21 milliárd euróra emelkedett.

A tárcavezető szerint 7,1 milliárd euró értékben készítettek elő szerződéseket vízhálózatra és csatornázásra, ám ezeket nem volt, aki ellenjegyezze, miután Klaus Johannis államfő nem nevezett ki ügyvivő minisztert a környezetvédelmi tárca élére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.