Felhívás!

FRISSÍTVE: Ratifikálta a képviselőház Finnország és Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvét

FRISSÍTVE: Ratifikálta a képviselőház Finnország és Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvét Románia

Rendkívüli ülésszakon tárgyalja szerda reggel a képviselőház a Finnország és Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvének ratifikálására vonatkozó törvénytervezetet. FRISSÍTÉS: Ratifikálták a jegyzőkönyvet.

Az erre vonatkozó döntést kedden hozta meg az alsóház házbizottsága.

A képviselőház hibrid formátumban – részben fizikai jelenléttel, részben online – tartja szerdai ülését.

Klaus Iohannis államfő hétfőn aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében a parlament elé terjeszti ratifikálásra a Finn Köztársaság és a Svéd Királyság NATO-csatlakozásáról szóló jegyzőkönyveket.

A kormány múlt szerdán hagyta jóvá a Finnország és Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvének ratifikálásáról szóló törvénytervezetet.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete június végi madridi csúcstalálkozóján hivatalosan meghívta tagjai közé Svédországot és Finnországot. A két csatlakozási jegyzőkönyvet július 5-én fogadták el Brüsszelben. A jegyzőkönyveket a NATO-tagállamok parlamentjeinek is ratifikálniuk kell.

FRISSÍTÉS: Elfogadta a képviselőház a Finn Köztársaság és a Svéd Királyság Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozási jegyzőkönyvének ratifikálására vonatkozó törvénytervezetet.

A képviselőház szerdai rendkívüli ülésén 227 törvényhozó támogatta a tervezetet, hárman tartózkodtak.

Ugyancsak szerdán a szenátus döntő házként fogadta el a Finn Köztársaság és a Svéd Királyság Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozási jegyzőkönyvének ratifikálására vonatkozó törvénytervezetet.

A felsőház szerdai rendkívüli ülésén 96 törvényhozó támogatta a tervezetet, egy szenátor nem szavazott.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások