Hirdetés
Hirdetés

Rafila: eddig 15 ezren adtak vért az ukrán sérülteknek

Rafila: eddig 15 ezren adtak vért az ukrán sérülteknek Románia

Eddig 15 ezer személy adott vért Romániában az orosz-ukrán háborúban megsérült ukrán katonák és civilek megsegítésére indított kampány keretében – közölte kedden Alexandru Rafila.

Hirdetés
Hirdetés

Az egészségügyi miniszter beszámolt arról is, hogy az ukrán-román határátkelőhelyeknél és a menekülttáboroknál is vannak orvoscsapatok, amelyek tagjai szükség esetén felmérik az érkezők egészségi állapotát.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a menekültek teljeskörű egészségügyi ellátásra jogosultak, tesztelést és koronavírus elleni oltást is kérhetnek. “Tudomásom szerint már megszülettek az első kisbabák is, akik ukrán menekültek gyermekei” – tette hozzá.

Eddig 15 ezer személy adott vért Romániában az orosz-ukrán háborúban megsérült ukrán katonák és civilek megsegítésére a február 27-én indított kampány keretében – számolt be Rafila, hozzátéve, hogy Románia újabb, gyógyszerekből és orvosi felszerelésekből álló segélycsomagot készül küldeni a háború sújtotta térségekbe. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. március 9., 13:43
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Az orszag adofizetoinek meg kunyeralni kell a vert. Remelem ukran zaszlos logot raktak minden egyes csomagra , nehogy egy itthoni polgar ereibe keruljon. A gyogyszerekrol mar ne is beszeljunk.Minden es mindenkinek elerheto a gyogyszertarakban , a folosleggel jotekonykodnak csupan.

  • User
   Dátum: 2022. március 9., 14:42
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Ezt en sem ertem, a 19 millios Romania a 40 millios Ukrajnanak gyujti a vert, mikozben a hazai korhazak az operaciora varo betegektol vert kovetelnek. Az ukranok is tudnak vert adni a nemzettarsaiknak, bar elismerem, hogy bombazasok alatt nehez lehet ezt megtenni.