Felhívás!

Rafila: a kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja

Rafila: a kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja Románia

A kommunikáció volt eddig a járvány kezelésében illetékes hatóságok gyenge pontja – véli Alexandru Rafila professzor.

A parlamenti választásokon a Szociáldemokrata Párt (PSD) listáján képviselői helyre pályázó szakember szerint “néhány száraz adattal” és a maszkviseléssel kapcsolatos, folyamatosan ismételt információkkal nem lehet meggyőzni az embereket arról, hogy az ország képes kezelni a járványt. A lakosságnak szánt üzeneteknek szakmaiságról kell árulkodniuk, ugyanakkor folyamatosan az adott járványhelyzethez kell igazítani ezeket.

“Gondoljanak csak bele, hogy ugyanaz a típusú üzenet jutott el hozzánk júniusban, amikor még ellenőrzés alatt volt a helyzet, mint most, amikor már nincs kontrol alatt. Információ szempontjából változott valami? Minden nap érkezik egy tájékoztatás az új esetek számáról, az elhalálozások számáról és az intenzív ellátásra szorulók számáról. Nagyjából ennyi” – fogalmazott.

Rafila úgy véli, nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a vírus terjedésével kapcsolatos információkra. “Vegyük például Brassó megyét. A számokon túlmenően vannak egyéb információink? Hogy hol vannak problémák? Hogy miként terjed a vírus? Hogy mit kellene szem előtt tartania a lakosságnak a megfertőződés elkerülése érdekében? Sajnos ilyen információkat nem kapunk” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 29., 11:35
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Vicces, még a csapból is a járvány és ezekkel kapcsolatos propaganda, riogatás folyik, ha ez nem kommunikáció akkor mi? Hihetőbb lenne, ha arról nyilatkozna, hogy miért nem hoznak/hoztak olyan intézkedéseket, amiket be is tudnak tartatni vagy amelyeket nem változtatnak meg az ortodox egyház nyomására nap mint nap. Mikor fognak már neki a sok fejetlen, betarthatatlan intézkedés helyett, olyanok kidolgozásán amik igazán hasznosak, hatásosak és megvalósithatóak.